Workshops

Dinsdag 07/02/2023
Zwangerschap (in samenwerking met Narjes Madhloum - vroedvrouw en de Christelijke Mutualiteit)
van 19.30 tot 21.30 uur 
Zwangerschap is een blijde gebeurtenis, maar tegelijkertijd komt er heel wat bij kijken. Tijdens de workshop zwangerschap zal een vroedvrouw uitleg geven over het verloop van de zwangerschap. Welke onderzoeken moeten er gebeuren? Hoe vaak moet je op consultatie gaan? Daarnaast word je ook geloodst door alle administratieve zaken tijdens de zwangerschap. Wanneer moet je je werkgever op de hoogte brengen? Wanneer moet ik mijn kraamgeld aanvragen? 

Inschrijven


Dinsdag 07/03/2023
De bevalling (in samenwerking met Narjes Madhloum - vroedvrouw)
van 19.30 tot 21.30 uur.
De bevalling komt steeds dichterbij, maar hoe bereid ik me hierop voor? In de infosessie ‘bevalling’ gaan we verschillende aspecten bespreken om goed voorbereid te zijn op de bevalling en de komst van je kindje. Wat moet je allemaal meenemen naar het ziekenhuis? Wat zijn de tekenen van arbeid en hoe verloopt de bevalling? Wat is een geboorteplanning en welke onderzoeken krijgt mijn baby na de geboorte?

Inschrijven


Dinsdag 18/04/2023
Wat na de bevalling? (in samenwerking met I-mens)
van 19.30 tot 21.30 uur.
Hoera, je kindje is geboren! Je wilt hem of haar nu natuurlijk op de best mogelijke manier verzorgen. Maar hoe warm moet het badwater zijn? Wat als je kindje huilt? Hoe verzorg je het naveltje? Tijdens deze workshop biedt de vroedvrouw antwoorden op allerlei veel gestelde vragen. Ook kom je te weten hoe je je als kersverse mama het beste kan verzorgen om zo goed mogelijk te herstellen van de zwangerschap en bevalling. Bovendien kan de periode na de bevalling gepaard gaan met een rollercoaster aan emoties. Daarom geven wij je graag tips over o.a. stuwing, verzorging van scheur of knip, emoties die je tijdens de eerste dagen/weken kan ervaren en nog veel meer!

Inschrijven


Dinsdag 16/05/2023
Borstvoeding (in samenwerking met vroedvrouw/lactatiekundige van het Wit-gele Kruis Lanaken)
van 19.30 tot 21.30 uur.
Tijdens een interactieve workshop leer je alles om te starten met borstvoeding. Weet je (nog) niet of je borstvoeding wil geven?
Wil je je goed informeren voor je start aan je borstvoedingsavontuur? Of wens je graag opfrissing omdat je vorige borstvoedingsavontuur al enige tijd geleden is?

Inschrijven


Dinsdag 13/06/2023
Eerste hulp (in samenwerking met
vroedvrouw/lactatiekundige van het Wit-gele Kruis Lanaken)
van 19.30 tot 21.30 uur.
Jonge kinderen brengen kleine en grote zorgen met zich mee. Koorts, een wespensteek, geschaafde knie of bloedneus kan bij ieder kind voorkomen.
Maar wat doe je als ouder in dat geval? Moet je meteen naar de arts of kan je zelf actie ondernemen? In deze interactieve workshop leer je allerhande tips en tricks om met kleine ongelukken maar ook bedreigende situaties bij jonge kinderen om te gaan.
Deze workshop bevat geen training in levensreddende handelingen (reanimatie).

Inschrijven


Maandag 26/06/2023: babymassage (in samenwerking met 
vroedvrouw/lactatiekundige van het Wit-gele Kruis Lanaken)
van 10u tot 11u.

Lichamelijk contact is erg belangrijk voor je baby.  Babymassage is een warme manier om de verbondenheid met je baby ter versterken en zijn ontwikkeling te stimuleren.  Bovendien is het een moment van rust en ontspanning.  Het kan zelfs helpen om een onrustige baby te kalmeren.  We willen je graag enkele makkelijke en eenvoudige technieken aanleren om thuis zelf aan de slag te kunnen gaan.  Ideaal start je hiermee wanneer je baby tussen 6 weken en 6 maanden oud is.

Inschrijven

Activiteiten

Naar top