Vrijwilligers gezocht

Wil je graag een handje helpen om van de 21ste Maasrun editie een succes te maken? Heel erg graag! We kunnen je hulp goed gebruiken om Lanaken van zijn mooiste kant te laten zien en alle deelnemers (én jou) een onvergetelijk evenement te bezorgen. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf zoeken we vrijwilligers voor onder meer:

Seingever

Ben je boven de 18 jaar oud en heb je zin voor verantwoordelijkheid, dan beschik je alvast over de basisvoorwaarden om seingever te worden. Als seingever ben je onmisbaar bij de organisatie van een wedstrijd op de openbare weg. Je staat gedurende de wedstrijden zowel in voor de veiligheid van de sporters en de toeschouwers als voor de veiligheid van de andere weggebruikers.

De taak van een seingever bestaat erin het verkeer stil te leggen wanneer de wedstrijd in aantocht is, vanaf het voorbijrijden van de wagen met de rode vlag (openingswagen) tot de passage van de groene vlag (sluitingswagen). 

Ben je geen hele namiddag beschikbaar? Geen probleem. We kunnen zeker ook seingevers gebruiken op plaatsen waar maar 1 of 2 wedstrijden doorgaan.

Ben je lid van een vereniging?

Trommel dan een aantal leden van de vereniging op en kom samen helpen op de Maasrun. Zo verdient de vereniging nog een centje bij.

Motards

Daarnaast zoeken we ook motorbegeleiding bij de verschillende wedstrijden. Zowel om het parcours voor te rijden samen met de wedstrijdleiding om de wedstrijd in goede banen te leiden en het parcours te sluiten voor verkeer, maar ook achteraan om het parcours weer vrij te geven.

Extra vrijwilligers

We zoeken ook vrijwilligers voor onder meer deelnemers te registreren, bevoorrading, borstnummers uitdelen, fietsbegeleiding,...

Meer info

Heb je interesse of wens je meer info? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Ezra via sport@lanaken.be of 089 73 96 76

of meld je aan via onderstaand formulier.

Naar top