Wil jij graag als vrijwilliger aan de slag?

  • Gemotiveerde inwoners voor de MiNa-raad!

De gemeentelijke Milieu- en Natuuradviesraad, kortweg MiNa-raad genoemd, adviseert het gemeentebestuur over het gemeentelijk beleid inzake milieu, natuur en klimaat.

Participatie vormt een belangrijke pijler voor het milieubeleid. Iedereen kan zich engageren en zo zijn stempel drukken op het beleid en de samenleving.

Heb je interesse en wil je actief meewerken? Stuur dan een e-mail naar milieu@lanaken.be. Je wordt dan uitgenodigd op de eerstvolgende vergadering van de MiNa-raad.

  • Vrijwilligers voor het buurtbusje

Sociale contacten tussen de buurtbewoners versterken en hen met elkaar in contact brengen, vooral om de vereenzaming tegen te gaan. Heel wat voorzieningen zijn voor vele mensen onbereikbaar. Het buurtbusje van Dienstencentrum Aan de Statie, wil hier een oplossing voor bieden. Concreet zal het busje ergens in het voorjaar van 2024 voor het eerst de buurt of wijken van groot Lanaken intrekken. Mensen komen er samen voor een gezellige babbel en dit onder het genot van een gratis kopje koffie. Ze kunnen er een kaartje leggen of spelen een potje dammen of ander gezelschapsspel. Op termijn is er zelfs een beperkte dienstverlening mogelijk zoals de aankoop van een PMD-rol of rijdt er een Digihelper mee om kleine ICT-probleempjes op te lossen.

Het dienstencentrum is nog op zoek naar een 5-tal vrijwilligers om het buurtbusje mee te begeleiden. Wil jij met ons mee de buurten intrekken en ben je tijdens weekdagen minstens 3 uren per week beschikbaar? Meld je dan aan via Dienstencentrum “Aan de Statie” - T. 089 730 061 of via e-mail dienstencentrum@lanaken.be 

Het dienstencentrum zoekt chauffeurs om met het busje te rijden, maar ook vrijwilligers die mee gaan als begeleid(st)er.

  • Word vrijwillige zwerfvuilopruimer

Wil jij een steentje bijdragen aan het milieu? Aarzel dan niet om je aan te sluiten bij ons netwerk van vrijwillige zwerfvuilopruimers. Deze ruimen onbezoldigd het zwerfvuil in hun buurt op.

Aanmelden kan via milieu@lanaken.be of op 089 730 776. Daarna nemen wij contact met je op en zorgen we ervoor dat je het benodigde materiaal kan afhalen.

Na registratie kan je ook steeds vrijblijvend je opruimplek claimen via Mooimakers. Zo ontdek je misschien bondgenoten in de buurt waar je actief bent.

  • Digihelper zijn, iets voor jou?

Wij zoeken digihelpers voor onze digipunten in de Bibliotheek en het Dienstencentrum. Een digihelper geeft hulp bij allerlei digitale vragen. 

Je hebt basiskennis van veelgebruikte toepassingen, tools en apps.

Je bent digitaal vaardig maar hoeft geen expert te zijn.

Je bent geduldig, begripvol en positief ingesteld. Je deelt graag praktische kennis en doet dit op een aangename, vlotte manier.

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen? Neem contact op met de bibliotheek op de Koning Albertlaan 112, bel naar 089 397 000 of stuur een mailtje naar bibliotheek@lanaken.be

Naar top