Nationaal Park Hoge Kempen

Nationaal Park Hoge Kempen, natuur in al haar glorie! Het Nationaal Park in de Belgische provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd worden. Het gebied strekt zich uit over de gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, Genk en As.

nphk bosroute

Lanaken beschikt over een uitgesproken groen karakter. Je geniet er naar hartenlust van de rust, het open karakter en de schoonheid van de natuur. Domein Pietersheim is 1 van de 6 toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Vanuit Pietersheim ontdek je de dichte dennenbossen, oude beukendreven, jeneverbessen en de uitgestrektheid van het Pietersembos.

Verderop naar het noorden kom je terecht in de waardevolle gebieden van de vallei van de Zijpbeek en Neerharerheide. Geurende gagelstruiken, vergezichten en rust en de ruimte in één van de stilste en mooiste plekjes van het Nationaal Park. Met majestueuze bomen, dreven en waterpartijen bevat Pietersheim alle ingrediënten van een adellijk kasteelpark.

Op de website van Nationaal Park Hoge Kempen tref je meer info over dit prachtig stukje natuur!

premium logo

Wandelingen met Premium Keurmerk!

In het najaar van 2016 zijn de wandelroutes in Pietersheim volledig vernieuwd, met enkele prachtige nieuwe wandelingen, met een uniek Duits keurmerk, als resultaat. In 2019 is dit keurmerk verlengd. Lees er hier meer over. 

Domein Pietersheim heeft ook een speeltuin, een fietsverhuurpunt, een kinderboerderij en nog véél meer.