Museumapotheek

Museumapotheek

In de hoek op de Groenplaats bevindt zich een pand uit 1820. Dit gebouw is gerenoveerd en ingericht tot een sfeervolle trattoria.  Een gedeelte van het gebouw is ingericht als museumapotheek met dokterskabinet.

Rekken en potten uit de 19de eeuw met authentieke producten, kruiden, oliën, pipetten en pillendraaiers vormen een originele verzameling in een prachtig kader. Daarnaast vind je uit de werkkamer van de dokter bijvoorbeeld ook nog een originele bevallingsstoel, bevallingstangen en zowaar lijkschouwersmateriaal. Verder kan je er ook nog een verzameling glazen en stenen potten, weegschalen, maat- en mengbekers, een tandartsstoel, een toonbank met lessenaar en diverse medische boeken bekijken.

Dit alles is in originele staat bewaard door de familie Humblé, die vanaf de 19de eeuw een drogisterij annex apotheek herbergde en vanaf 1891 ook een dokterspraktijk van Dr. Gerard Humblé. Deze praktijk werd door zijn zoon, dokter Fans Humblé verder gezet tot in 1970. In 1985 werd de inhoud van de medische praktijk door de weduwe Humblé overgedragen aan vzw Renovatie Rekem.

Prijs:
€ 60,- rondleiding met gids
€ 2,- pp toegang museumapotheek
Rondleidingen zijn mogelijk voor groepen vanaf 10 personen (maximum 25 personen per gids). Opgelet: in 2020 worden er geen rondleidingen meer gegeven. 

- kinderen < 6j:                   gratis
- kinderen tss 6 en 12 j:      50%
- kinderen > 12j:                 prijs volwassene

heritaToerisme Lanaken is partner in het Netwerk Open Monumenten . Samen willen we iedereen fan maken van erfgoed en warm maken om monumenten te bezoeken.  Leden krijgen op vertoon van hun lidkaart €1 korting op de cultuurbrochure van Oud-Rekem. (€ 2,- ipv € 3,-). Dit boekje, met uitgebreide uitleg over alle monumenten in Oud-Rekem, is verkrijgbaar in het Toeristisch Infokantoor en de Museumkerk. Lid worden? Dat kan op www.openmonumenten.be.