Mooiste Dorp Oud-Rekem

oud rekem
In 2008 werd Oud-Rekem door ‘Toerisme Vlaanderen’ officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer je er even rond wandelt begrijp je meteen waarom…

Het kasteel d’Aspremont-Lynden , de museumkerk , de museumapotheek , distillerie Senden en de vele historische gebouwen vormen samen een prachtig historisch dorpje dat je terug brengt in de tijd. Ook het Drossaerdhuis, het Poortgebouw, het Gerechtshof,.. zijn de aandacht meer dan waard. Wandel in Oud-Rekem rond en u waant zich in een openluchtmuseum.  

Je kunt Oud-Rekem in groepsverband bezoeken met een gids. Individuele bezoeken zijn ook mogelijk. Raadpleeg de webpagina’s om te vernemen wanneer de gebouwen en musea geopend zijn. Meteen (optioneel) reserveren? Klik hier.

Loop tijdens je bezoek aan Oud-Rekem even binnen in de Museumkerk voor nog meer info (de openingsuren tref je hier).

Open monumentenpoortToerisme Lanaken is partner in het Netwerk Open Monumenten. Samen willen we iedereen fan maken van erfgoed en warm maken om monumenten te bezoeken.  Leden krijgen op vertoon van hun lidkaart €1 korting op de cultuurbrochure van Oud-Rekem. (€ 2 ipv € 3). Dit boekje, met uitgebreide uitleg over alle monumenten in Oud-Rekem, is verkrijgbaar in het Toeristisch Infokantoor en de Museumkerk. Lid worden? Dat kan gratis op www.openmonumenten.be.

Oud-Rekem is ook door Travelmag uitgeroepen tot één van de charmantste dorpen van België.