Spelotheek en uitleendienst

Spelotheek

Een spelotheek is vergelijkbaar met een bibliotheek, bij een bieb leen je boeken en bij ons leen je speelgoed.

Wat doet de spelotheek nog meer?

  • Spelnamiddagen tijdens de Paasvakantie
  • Een jaarlijkse actiedag voor alle kinderen en jongeren, waarbij ook het nieuwe speelgoed wordt voorgesteld.

Educatief materiaal

Heeft u kind moeilijkheden met rekenen, taal of puzzelen? Dan kan u op maandag van 18u-20u en woensdag van 15u-17u terecht in het aparte gedeelte van de spelotheek.

Uitzonderlijk gesloten:
maandag: 30 okt '23 en 12 feb '24
woensdag: 27 dec '23, 3 jan ‘24 en 14 feb '24

Uitleendienst

Heb je een babyborrel, verjaardags-, communie- of straatfeest dan kan je in de uitleendienst terecht voor allerhande spelmateriaal.

Lid worden en reserveren

Voor de gewone materialen uit de spelotheek kan men zich aanmelden tijdens de openingstijden van de spelotheek.

Het materiaal van de uitleendienst dient gereserveerd te worden, dit kan na een (telefonische) afspraak. Niet tijdens de openingsuren van de spelotheek.

Het lidmaatschap van de spelotheek zit in je bibliotheek abonnement vervat. Meer info over lid worden kan je hier terugvinden. 

Een spelotheek is vergelijkbaar met een bibliotheek, bij een bib leen je boeken en bij ons leen je speelgoed.

De spelotheek is er voor kinderen en jongeren van alle leeftijden! Ook mama's, papa's, oma's en opa's kunnen bij ons terecht om speelgoed uit te lenen ook al is het maar voor één keer.

Onthaalouders, leerkrachten en stagiairs krijgen speciale voordelen, dus zeker de moeite waard om eens binnen te springen. Natuurlijk is de spelotheek er ook voor mensen die graag eerst speelgoed door hun kinderen willen laten uitproberen, voordat ze het zelf aankopen.

Groepen en verenigingen kunnen er ook terecht om materialen uit te lenen. Wil je de spelotheek bezoeken voor een schoolopdracht, dan vragen we je graag om op voorhand een afspraak te maken.

Naar top