Heraanleg bestrating Patersstraat en Herenstraat Oud-Rekem

Om de veiligheid en het comfort van voetgangers en automobilisten te vergroten plant het gemeentebestuur verbeteringswerken aan de rijweg en een gedeelte van de voetpaden van de Patersstraat en Herenstraat in Oud-Rekem.

De oude plaveien worden vervangen door Belgische kasseien uit porfier. Het gebruik van kasseien verbetert niet alleen de duurzaamheid van de wegen maar herstelt ook de esthetiek van Oud-Rekem.

De werkzaamheden zouden op 6 mei 2024 starten. Er werd enige vertraging opgelopen door de aanhoudende slechte weersomstandigheden maar de wegeniswerken zijn effectief gestart op 27 mei 2024.

Zoals voorzien worden de werken in 2 fases uitgevoerd. Echter, omwille van de opgelopen vertraging zal het bouwverlof nu vallen tussen fase 1 en 2.

Planning

  • De aannemer werkt door tot en met vrijdag 12 juli (= start bouwverlof), dit onder voorbehoud van verlet door uitzonderlijke regendagen.
  • Doel: de bestrating volledig af te werken tot aan de Isabellastraat.
  • Op 12 juli laat de aannemer de werf in een propere toestand achter. Gedurende de 3 weken van het bouwverlof kan de voegvulling van fase 1 volledig uitharden.
  • Start fase 2: 19 augustus in de zone Isabellastraat - Walstraat. De aannemer werkt vervolgens de fase 2 volledig af.

De presentatie die werd getoond tijdens de infovergadering van 18 april 2024 en de bewonersbrief van 7 juni 2024 kan u hier downloaden.

Naar top