Orhan Agirdag

Wie is Orhan Agirdag? 

Orhan Agirdag (Ağırdağ) is professor in de pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven, universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam, lector aan Academica, lid van de Jonge Academie in Vlaanderen en lid van de Onderwijsraad. Voordien was hij een Fulbright Fellow aan de UCLA. Samen met zijn onderzoeksteam bestudeert hij maatschappelijke thema's in het onderwijs, met specifieke aandacht voor de lerarenopleiding, meertaligheid en digitalisering. Zijn werk is verspreid over meer dan honderd wetenschappelijke publicaties, die meer dan drieduizend keer geciteerd zijn en tevens werden bekroond met verschillende prijzen. Orhan Agirdag wordt frequent uitgenodigd als keynote en is regelmatig te gast op nationale en internationale conferenties. (www.orhanagirdag.com)

Lezing “Omgaan met culturele diversiteit op school”

Diversiteit en kwaliteitsvol onderwijs kunnen perfect samengaan.  Daar bestaat voldoende wetenschappelijk bewijs voor.  Het blijkt ook uit de vele voorbeelden van scholen in binnen- en buitenland.  Helaas vind je die nauwelijks terug in de cursussen die de toekomstige generaties professionals klaar moeten stomen.  Met deze bijeenkomst willen we dat veranderen op basis van een empirisch onderbouwd verhaal.

Tijdens deze lezing zullen we wetenschappelijke inzichten over culturele diversiteit in het onderwijs toelichten en stilstaan bij een aantal praktijkvoorbeelden om het roer zelf om te gooien.

Sporthal Sint-Vincentius
13u - 14u
14.30u - 15.30u

Terug

Naar top