Opvoedingswinkel

Opvoeden doe je elke dag, het is leuk en uitdagend. Toch is het niet altijd gemakkelijk en heb je wel eens twijfels, onzekerheden of vragen (vb. Hoe kan ik mijn peuter van 2 jaar straffen en belonen?, Mijn zoontje van 6 jaar eet ongezond en slaapt slecht, wat kan ik hieraan doen?, Mijn zoon van 15 jaar is aan het experimenteren, hoe pak ik dit het beste aan?, Mijn dochter van 17 jaar luistert niet meer naar mij, hoe kan ik terug in gesprek gaan met haar?,… ). Wanneer je met zulke vragen zit, is het nuttig om met iemand hierover te praten en tips te krijgen. De Opvoedingswinkel kan je hierbij helpen. Medewerkers van de Opvoedingswinkel bieden je een luisterend oor, geven advies en zoeken samen met je naar een passend antwoord op jouw vragen.

De Opvoedingswinkel is er voor iedereen die de zorg opneemt voor kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar en vragen heeft rond opvoeden: ouders, grootouders, familie, maar ook onthaalouders, leerkrachten, kinderbegeleiders, jeugdleiders,...

Je kan tijdens de spreekuren vrijblijvend, gratis en anoniem binnenstappen voor informatie en brochures. Je kan ook een afspraak maken met één van de medewerkers voor een gesprek naar aanleiding van je opvoedingsvraag, zorgen of twijfels. Tijdens een gesprek van ongeveer een uur bespreken we dan je vraag.

Spreekuur Lanaken: Vrijdag - Lanaken Huis van het Kind / K&G - 13u-16u of op afspraak. OPGELET : tijdens de schoolvakanties wordt er enkel op afspraak gewerkt, er zijn dan GEEN spreekuren!
 

Wil je meer info over de opvoedingswinkel bekijk hier het filmpje.

Opvoeden is… samenspel!

Spelen, debatteren en leren… samen met andere ouders, opvoeders, de Opvoedingswinkel…

Wil je graag samen met andere ouders, collega’s… praten over kinderen en opvoeden? Vind je het aangenaam om met andere ‘opvoeders’ tips, ervaringen en steun uit te wisselen over opvoeden? Dat kan in een kleine groep (5 tot 12 deelnemers) waarbij een bepaald opvoedingsthema naar voor wordt geschoven.  

Ouders, ouderverenigingen, kinderopvang, onthaalouders en andere diensten uit het Maasland kunnen een beroep doen op een opvoedingsconsulente voor het organiseren van een groepsgesprek (vanaf 5 deelnemers).    

Mogelijke thema’s: Grenzen stellen/Straffen en belonen, Ouderintervisie, Opvoedspel, Zindelijkheid…  

Je kan bij ons terecht voor:

  • Een luisterend oor, gesprek(ken), advies
  • Basisinformatie: folders, brochures, websites
  • Ontmoetingen met andere ouders
  • Infoavonden
  • Vormingsmomenten in een kleine interactieve groep

Voor meer informatie of een afspraak kan je ons als volgt bereiken:

   Telefonisch: 0474/300 300

   E-mail: info@opvoedingswinkelmaasland.be

  Website: www.opvoedingswinkelmaasland.be

www.facebook.com/opvoedingswinkel.maasland.3

Naar top