Noël Slangen

Wie is Noël Slangen?

Noël Slangen (1965) kent men vooral als de bekendste communicatieadviseur van ons land. Die job zei hij echter in 2012 vaarwel met de verkoop van zijn communicatieondernemingen. Tegenwoordig is hij opiniemaker en columnist, zoals wekelijks in Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg. Uit liefde voor zijn thuisprovincie Limburg werd hij in 2020 algemeen directeur van POM Limburg, de organisatie die verantwoordelijk is voor de economische ontwikkeling van de provincie. Zelf geboren in een vierdewereldgezin is Noël Slangen zeer begaan met de stijgende kinderarmoede. Onlangs volgde hij kinderpsychiater Peter Adriaenssens op als voorzitter van het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting. Hij is tevens bestuurslid van Hart voor Limburg.

Kinderarmoede, bij de start is de race al half gelopen.

In Vlaanderen wordt 1 op 7 kinderen in armoede geboren. De kinderarmoede is de laatste tien jaar verdubbeld. 38.000 kinderen leven in Vlaanderen zelfs in extreme deprivatie, wat betekent dat ze geen tweede paar schoenen hebben dat past, verjaardagen niet kunnen vieren, in niet-verwarmde woningen wonen, geen toegang tot het internet hebben of nooit vers fruit of verse groenten eten.

Een kind dat opgroeit in armoede heeft bij zijn eerste verjaardag al 2 maanden ontwikkelingsachterstand. Als we dan weten dan 90% van de ontwikkeling van de hersenen in de eerste vijf levensjaren gebeurt, dan begrijpen we waar generatiearmoede vandaag komt. Wat is kinderarmoede, en wat kunnen wij eraan doen? Daarover gaat deze lezing.

Jan Rosierzaal
13u - 14u
14.30u - 15.30u

Terug

Naar top