Vernieuwing wegdek Maastrichterweg vanaf 5 juni 2024

Gepubliceerd op woensdag 22 mei 2024 om 14.34
Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf woensdag 5 juni 2024 plaatselijk het wegdek van de Maastrichterweg (N77). Er wordt een nieuwe asfaltlaag gelegd vanaf de kruising met de Wolfstraat tot en met de op- en afritten van/naar de Europalaan (N78). De werken duren tot en met 8 juni 2024.

Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken worden de werken uitgevoerd tussen 19 uur en 6 uur. De werfzone wordt tijdens de werken volledig afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer kan overdag langs de brug over het Koning Albertkanaal en ook de handelaars blijven bereikbaar. ‘s Avonds en ‘s nachts is een omleiding voorzien.

Opgelet, onderhoudswerken zijn erg weersgevoelig. De timing is daarom onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden.

Hinder tijdens uitvoering
Om de werken veilig en kwalitatief uit te voeren gelden deze maatregelen:

  • Fietsers kunnen ook overdag niet langs de werken. Ze volgen in beide richtingen een omleiding via de Nijverheidslaan, over het Verbindingskanaal Briegden-Neerharen, langs Aan de Engelse Hof en de Koning Albertlaan.
  • Het gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Maaseikersteenweg (N766), de rotondes op de Europalaan (N78) en de Koning Albertlaan.
  • De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Blijf op de hoogte
Op wegenenverkeer.be/lanaken vindt u meer informatie over alle werken en studies in Lanaken.

Naar top