Vakantiehuis Pietersheim behaalt hoogste classificatie voor jeugdverblijven

Gepubliceerd op vrijdag 29 sep. 2023 om 13.24
Het vakantiehuis op domein Pietersheim behaalt haar erkenning als “comfort” jeugdverblijf volgens het Logiesdecreet van de Vlaamse overheid. Voorheen stond het vakantiehuis Pietersheim erkend onder het decreet “Toerisme voor Allen”. Het vakantiehuis genereert gemiddeld 5.500 overnachtingen per jaar.

Vanaf 1 januari 2023 vallen ook jeugdverblijven onder het Logiesdecreet. Doordat deze erkenning strengere maatregelen vereist dan het “Toerisme voor Allen” decreet, op vlak van onder andere verplichte algemene uitbatingsnormen en brandveiligheid, voorziet Toerisme Vlaanderen een overgangsperiode tot eind 2025.

Comfort classificatie

Erkende jeugdverblijven kunnen, net zoals hotels, B&B’s, vakantiewoningen, … een comfortclassificatie krijgen. Als een logies voldoet aan de bijkomende uitbatingsvoorwaarden van een specifieke benaming, krijgt het sowieso één ster of de classificatie “basis” bij een jeugdverblijf. Binnen de categorie “jeugdverblijven” zijn er drie classificaties, namelijk: basis, standaard en comfort. Dankzij de geleverde inspanningen van enkele ijverige kabouters op domein Pietersheim, heeft Toerisme Vlaanderen op basis van het plaatsbezoek en de voorgelegde documenten de erkenning als “comfort” jeugdverblijf voor het vakantiehuis goedgekeurd. Daarmee behaalt het vakantiehuis Pietersheim niet alleen de hoogste classificatie binnen het Logiesdecreet, maar ontvangt het deze erkenning ruim 2 jaar voor de deadline.

Het vakantiehuis Pietersheim is gelegen aan de toegangspoort Pietersheim tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Bovendien bevindt het vakantiehuis zich op de kinderboerderij met bijhorende speeltuin. Scholen die er overnachten kunnen deelnemen aan het boerderij- en natuureducatief aanbod. De combinatie van deze factoren zorgt voor het succesverhaal achter dit verblijf.

Wat is het Logiesdecreet?

Het toerisme in Vlaanderen is jaarlijks goed voor zo’n tientallen miljoenen overnachtingen in duizenden logies zoals hotels, vakantieparken, campings, hostels, etc. Om de veiligheid en basiskwaliteit te garanderen en een wettelijk kader te bieden voor de uitbaters, is er het Vlaamse logiesdecreet.

Meer informatie en reserveren:
https://www.visitlanaken.be/vakantiehuis

Thema's

Naar top