Terugblik op een zeer succesvolle zomer vol sport en spel

Gepubliceerd op maandag 25 sep 2023 om 9.30
Onze jeugd & sportdienst kende een zeer succesvolle zomer die nu zondag, 24 september afgesloten is met de feesteditie van de Maasrun (20e editie). We kijken tevreden terug op een zomer waarin zeer veel kinderen, jongeren en ook volwassenen een hele leuke zomerperiode hebben beleefd.

De speelpleinwerking kende een nooit gezien succes! Dit is niet alleen te danken aan onze medewerkers, maar ook dankzij een grote groep enthousiaste vrijwilligers waarop we zomer na zomer, activiteit na activiteit kunnen rekenen.

Algemeen

  • 1001 verschillende kinderen en jongeren namen deel aan onze activiteiten in de zomervakantie (sportkampen, speelplein, grabbelpas, SWAP).
  • Ook senioren en volwassenen werden door diverse sportactiviteiten geboeid, er zijn steeds meer deelnemers voor de avondfietstochten en het petanguetornooi.

Sportkampen

Onze twee weeksportkampen waren telkens op enkele minuten uitverkocht. In de eerste week van juli gingen er 140 kinderen gelijktijdig op sportkamp, tijdens de eerste week van augustus ging het om 107 kinderen. Op het einde van de zomer werd er in samenwerking met enkele verenigingen een aanzet gegeven naar het nieuwe sportseizoen en naar de maand van de sportclub in september. Hier namen dagelijks opnieuw een 25-tal kinderen deel.

Grabbelpas

Tijdens 19 activiteiten (knutselen, koken, daguitstappen, drone workshops) noteerden we 552 deelnames. 

SWAP

De activiteiten voor onze tieners kenden ook een groot succes. 187 tieners schreven in voor de betalende activiteiten. Nog heel wat tieners amuseerden zich bij de wekelijkse activiteit Chillen@Apollo.

Speelpleinwerking

In juli waren er gemiddeld 223 kinderen gelijktijdig aanwezig op het speelplein, met een piek van maar liefst 278 kinderen. In augustus waren dit gemiddeld 203 kinderen. De speelpleinwerking is in Lanaken al vele jaren een begrip en kende deze zomer een ongezien succes! Naast de kleinere versies in de paas- en herfstvakantie is de zomerwerking voor veel kinderen (en ouders) in Lanaken de ideale zomerse vrijetijdsbesteding. Dankzij de laagdrempelige inschrijfmogelijkheden, de inschrijfprijs en de zeer gewaardeerde enthousiaste inzet van jobstudenten en vrijwilligers.

Avondfietstochten

Ook bij de avondfietstochten voor volwassenen en senioren zijn er terug meer deelnemers. De 35ste editie was een schot in de roos met maar liefst 92 verschillende deelnemers. Met 13 vrijwillige baankapiteins en 2 vrijwillige chauffeurs is het aantal deelnemers na de coronaperiode terug in stijgende lijn.

Petanquetornooi

Het jaarlijkse petanquetornooi kende een succes met maar liefst 50 deelnemers.

Senioren omnisport

Ook onze senioren omnisport is populair. Wandelen of turnen voor senioren blijft succesvol, samen met de zomerse fietstochten op maandag. Een 45-tal deelnemers konden van mei tot en met september weer genieten van heerlijke fietstochten.

Thema's

Naar top