Sterilisatie huiskatten

Gepubliceerd op donderdag 8 feb 2024 om 9.08
Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken jaarlijks kortingsbonnen weg.

Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot.

Jaarlijks komen er in de Limburgse dierenasielen meer dan 4.000 katten binnen. Tussen de vele zwerfkatten zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Neem daarom als katteneigenaar je verantwoordelijkheid en laat je huiskat of kitten tijdig onvruchtbaar maken. 

Steriliseren verplicht

Als katteneigenaar ben je verplicht om je kat voor de leeftijd van uiterlijk 5 maanden te laten steriliseren of castreren zodat ze zich niet meer kan voortplanten.

Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen online aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 15 september 2024 bij een dierenarts in Limburg. Je moet deze dus ook aanvragen voor deze datum. Deze actie geldt enkel voor inwoners van Lanaken en is beperkt tot 1 bon per adres.

Meer informatie en aanvragen via: https://www.lanaken.be/kat-steriliseren-of-castreren

Thema's

Naar top