Plaatselijke asfalteringswerken Kiezelweg x Briegdenstraat

Gepubliceerd op dinsdag 21 mei 2024 om 17.36

In het voorjaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer dringende of geplande onderhoudswerken uit op de gewestwegen. Zo wordt er deze week gewerkt aan een asfaltvernieuwing op het kruispunt van de Kiezelweg (N78) met de Briegdenstraat in Lanaken. De asfaltering duurt slechts één dag met beperkte hinder.

De asfalttoplaag op de kruising aan de zijde van de Briegdenstraat wordt afgefreesd en vernieuwd. Ook het verzakte putdeksel, dat momenteel voor geluidshinder zorgt, wordt gelijktijdig opgehoogd. De werken vinden plaats op donderdag 23 mei 2024

Na de asfalteringswerken worden de gepaste wegmarkeringen op beide locaties weer aangebracht. De werken gebeuren overdag tussen 7 en 18 uur. 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten: Briegdenstraat onderbroken

Beurtelings verkeer blijft mogelijk met tijdelijke verkeerslichten. Er geldt een snelheidsbeperking in de werfzones. De toegang naar de Briegdenstraat vanaf de Kiezelweg wordt onderbroken. Fietsers kunnen langs de werfzones fietsen.

Weersgevoelig:

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. 

Naar top