Opgefleurde rotondes in het centrum van Lanaken feestelijk geopend

Gepubliceerd op zaterdag 29 jun 2024 om 12.56
De rotondes in Lanaken-centrum zijn onlangs opgefleurd. Dit is een initiatief van Nadine voor het L-budget. Met het L-budget ontvangen inwoners tot € 17.500 om zelf hun idee waar te maken. Je vindt deze rotondes op de Maastrichterweg en ter hoogte van Sportpark Montaignehof.

De inwoners van Lanaken-centrum kozen zelf op hun favoriete project. 168 inwoners kozen voor het project 'Fleurige rotondes' van Nadine. Samen met Tuincentrum Miermans, de technische dienst en dienst Milieu transformeerde Nadine 3 rotondes tot fleurige rotondes.

Bloemrijke rotondes geven een uitnodigend karakter om het centrum in te rijden. Ze dragen bij tot de biodiversiteit en insecten, bijen en vlinders zijn er wild van. Een win win voor mens en natuur. - Nadine.

Het plaatsen van speeltoestellen in Kesselt, de heropbouw van de Kiosk in Gellik, de beweegbanken in Rekem en het recreatiepark in Neerharen zijn ook initiatieven van het L-budget. Het project Panopod - een uitkijkpunt aan de Maas - in Smeermaas is nog in realisatie.

Het L-budget is het burgerbudget van de gemeente Lanaken. Dankzij dit burgerbudget van €17.500 per deelgemeente kunnen inwoners hun idee ook echt waarmaken. Op 29 juli werd deze mooie realisatie feestelijk geopend.

Naar top