Herinrichting kruispunt Populierenlaan x Steenweg (N78) x Frans Kusterslaan

Gepubliceerd op vrijdag 4 aug 2023 om 9.34
Op maandag 7 augustus 2023 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met deze wegenwerken en ze zullen een 2-tal maanden duren. De herinrichting van het kruispunt zal de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers bevorderen.

Kruispunt zonder bypass
De bypass met oversteek aan het kruispunt Steenweg x Frans Kusterslaan, richting Lanaken, verdwijnt. Komende vanuit Maasmechelen kan men voortaan binnen de verkeerslichten rechtsaf draaien naar de Frans Kusterslaan. Zo worden de kruisende verkeersbewegingen van alle weggebruikers beter gebundeld en dat verbetert de leesbaarheid van het kruispunt.


Veilige, verlichte oversteekplaatsen
De oversteekplaatsen op de Steenweg worden uitgebreid voor fietsers, verlicht en enkele meters verplaatst. De fietspaden aan het kruispunt worden in een vloeiende beweging verbonden met de zijstraten en oversteekplaatsen. Door die aanpassingen verdwijnen ook 2 parkeerplaatsen ter hoogte van Steenweg 166 - 168. In een latere fase komt er aan de Populierenlaan ook een Hoppinpunt. 


Slimme verkeerslichten
Na de herinrichting krijgt het kruispunt een nieuwe asfaltlaag en dienen de verlichtingspalen verplaatst te worden. De verkeerslichten worden omgebouwd naar intelligente lichten om een veilige en vlotte verkeersdoorstroming te optimaliseren.


Welke hinder kan u verwachten?
De werken worden in drie fases uitgevoerd; werken aan zijde Frans Kusterslaan (fase 1), zijde Populierenlaan (fase 2) en plaatsen asfalttoplaag (fase 3). 

  • Voetgangers en fietsers worden rond de werfzone geleid.
  • De aantakkingen van de Steenweg met de Frans Kusterslaan en Populierenlaan worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • Doorgaand verkeer op de Steenweg kan in beide richtingen over één rij- of afslagstrook doorrijden aan 50km/u.
  • Aan de start en het einde van de werken zal er telkens enkele dagen beurtelings verkeer met tijdelijke verkeerslichten ingevoerd worden.

De werken hebben een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Wonen en werken in de werfzone
Overdag tijdens de werkuren zijn opritten en parkings van woningen/handelszaken moeilijker of niet toegankelijk. Bewoners en bezoekers, die zich moeten verplaatsen tijdens de werken, parkeren hun voertuig best tijdig buiten de werfzone. Er geldt een parkeerverbod in de werfzone.

Nog vragen?

Meer info via www.meldpuntwegen.be of T 011 742 300 of www.wegenenverkeer.be/lanaken

Downloads

Thema's

Naar top