Feestelijke opening beweegbanken Rekem

Gepubliceerd op zaterdag 13 apr 2024 om 17.21
In Rekem kan je voortaan oefeningen doen aan 2 beweegbanken. Dit is een initiatief dat Frits Van der Wens indiende voor het L-budget. De beweegbanken staan aan de parking Colmonterveld en langs het kanaal. Op 13 april werd deze mooie realisatie feestelijk geopend.

De inwoners van Rekem brachten in 2021 hun stem uit voor het L-budget. Het project om een hondenlosloopweide aan te leggen werd verkozen. Na een langdurige zoektocht werd geen geschikte locatie gevonden. Het budget ging over naar de aankoop van  multifunctionele bewegingsbanken, het ingediende idee van Frits.

"Ik ga vaak buiten trainen met vrienden en ben al eens zo’n bewegingsbank tegengekomen. Je kan er veel verschillende oefeningen op doen én je hebt er contact met andere sporters. De bewegingsbanken staan op een plek in Rekem waar veel fietsers, wandelaars en hardlopers voorbijkomen zodat ze hun activiteit met extra oefeningen kunnen uitbreiden." aldus Frits

Een mooie realisatie die feestelijk werd geopend op 13 april.

Je kan de beweegbanken vinden aan de parking Colmonterveld, op de populierenlaan, en langs het kanaal.

Bekijk zeker ook eens de app IPitup en ontdek alle oefeningen en de routes die Frits heeft uitgestippeld. Herontdek de publieke ruimte. Beweeg, ontmoet, beleef. Voor iedereen, ongeacht je leeftijd, geslacht of fysieke mogelijkheden.

Het L-budget is het burgerbudget van de gemeente Lanaken. Dankzij dit burgerbudget van €17.500 per deelgemeente kunnen inwoners hun idee ook echt waarmaken.

Het plaatsen van speeltoestellen in Kesselt en de heropbouw van de Kiosk in Gellik, zijn ook initiatieven van het L-budget. Binnenkort zullen ook de openingen plaatsvinden van het recreatiepark in Neerharen en een speelveld in Veldwezelt. De projecten fleurige rotondes in Lanaken en de Panopod in Smeermaas zijn nog in realisatie.

Thema's

Naar top