Extra zitdag VDAB in gemeentehuis van Lanaken

Gepubliceerd op maandag 23 okt 2023 om 15.56
Naar aanleiding van de sluiting van Sappi Lanaken breidt de VDAB in samenwerking met het gemeentebestuur van Lanaken de zitdagen in het Maasland uit.

Naast de vaste zitdag op woensdagvoormiddag in het Sociaal Huis organiseert de VDAB vanaf dinsdag 7 november een extra zitdag op dinsdagnamiddag in het gemeentehuis van Lanaken. Tijdens deze zitdagen zijn naast de medewerkers van Sappi ook de getroffen medewerkers van VDL Nedcar en Veldeman meer dan welkom.

Het gemeentebestuur zet alle middelen in om de getroffen werknemers zo snel mogelijk te begeleiden naar een nieuwe job. Naast jobbegeleiding is het ook mogelijk om samen met de VDAB nieuwe opleidingsmogelijkheden te bekijken. Zo krijgt de werknemer de kans om zich te heroriënteren.

Daarnaast hebben het gemeentebestuur en Sappi overleg met een aantal partners om op korte termijn ook een breder sociaal aanbod uit te rollen. Waar werknemers die het mentaal moeilijk hebben na het nieuws over de sluiting, of die financiële zorgen hebben, terecht kunnen voor ondersteuning.

Zitdagen VDAB in Lanaken

  • Dinsdag van 13.30 tot 18.30 uur in het gemeentehuis, Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken
  • Woensdag van 9 tot 12 uur in het Sociaal Huis, Gasthuisstraat 18, 3620 Lanaken

Je hoeft geen afspraak te maken. Er is vrije inloop.

Thema's

Naar top