Doe mee met het burgerpanel De stem van L!

Gepubliceerd op dinsdag 16 apr 2024 om 14.28
In de komende periode zullen we heel wat beleidskeuzes moeten maken. Als bestuur willen we je betrekken tijdens ons beslissingsproces. Daarom starten we met een online panel zodat ook jij op een snelle en efficiënte manier je mening kan geven.

Wat is een burgerpanel?

Een burgerpanel is een open platform waarop jij als inwoner in alle anonimiteit je mening kan geven over ons beleid. Het gaat dan over zaken als verkeersveiligheid, kinderopvang, ouderenzorg, wegenwerken, milieu, afval, … Op die manier willen we ons beleid beter afstemmen op jouw noden en wensen en willen we onze inwoners meer betrekken. Bovendien kunnen we onze beslissingen nemen op basis van concrete cijfers.

Hoe werkt het?

Meedoen is heel eenvoudig. Je schrijft je in via de website www.intake.bpact.be . We vragen je enkele basisgegevens in te vullen, zoals geslacht, leeftijd, gezinssituatie … Vervolgens ben je lid van het panel en krijg je regelmatig een vrijblijvende uitnodiging om van je te laten horen. Zo maak jij het verschil en werk je mee aan een beter Lanaken.

Resultaat?

Uiteraard doen we iets met de resultaten die hieruit komen. We engageren ons ze te gebruiken als basis voor ons beleid, en we zullen de resultaten van het onderzoek publiceren via onze kanalen.

 Aanpak

We werken voor dit burgerpanel samen met onderzoeksbureau Indiville, Bpact en UHasselt. Zij staan garant voor ieders privacy en de kwaliteit van aanpak. Als je wil kan je via Bpact ook deelnemen aan ander maatschappelijk relevant onderzoek. Deelnemen is steeds anoniem, en je kiest per onderzoek zelf of je wel of niet deelneemt.

Interesse? Meld je hier aan

Thema's

Naar top