Toelagereglement voor dierenwelzijn

Gepubliceerd op maandag 1 jul 2024 om 11.02
In onze gemeente Lanaken lopen momenteel verschillende goedgekeurde initiatieven in het kader van dierenwelzijn. Toch wil de gemeente hier nog meer op inzetten. De gemeenteraad heeft daarom een toelagereglement goedgekeurd om nog andere waardevolle initiatieven te ondersteunen.

De gemeente heeft o.a. een overeenkomst met het dierenasiel van Genk voor de sterilisatie en castratie van zwerfkatten en ook een overeenkomst met Dieren in Nood voor een hondenvanger en dierenopvang. De jaarlijks terugkerende “Valentijnsactie”, waarbij eigenaren van een huiskat een kortingsbon kunnen aanvragen voor de sterilisatie en castratie van hun huiskat is hier ook een mooi voorbeeld van.

Toch zijn er nog andere organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn, die bijvoorbeeld (tijdelijk) dieren opvangen of speuracties naar verloren dieren op poten zetten. Om de werking van deze verenigingen te ondersteunen, voorziet de gemeente een werkingstoelage. Deze organisaties moeten wel aan enkele voorwaarden voldoen. De werkingstoelage kan één keer per jaar aangevraagd worden en bedraagt 80% van de gemaakte kosten met een maximum van 750 euro. Het gaat dan meestal over onkosten zoals een chip-lezer, medische kosten en voeding.

Thema's

Naar top