5 maanden na sluiting van papierfabrikant Sappi in Lanaken is helft van het ontslagen personeel opnieuw aan het werk

Gepubliceerd op maandag 10 jun 2024 om 11.38
Van de 600 ontslagen werknemers bij papierfabrikant Sappi in Lanaken is vandaag de helft op een andere plaats aan de slag. Om hen snel aan nieuw werk te helpen werd er vorig jaar een tewerkstellingscel opgericht, en dat werpt zijn vruchten af. Vooral de werknemers onder de 50 jaar hebben vlot hun weg gevonden naar een nieuwe baan. Voor de 50-plussers ligt dat moeilijker.

Het is een resultaat om trots op te zijn", vindt Joris Philips, directeur VDAB Limburg. "Sinds de sluiting van Sappi , 5 maanden geleden, zien we dat de helft van de werknemers opnieuw aan de slag is. En we zien dat er nog ruimte is voor groei. Want een aantal mensen is nog in begeleiding of in een opleiding. Als dat afgelopen is, zullen ook deze mensen een nieuwe job vinden."

Om de ontslagen werknemers maximaal aan nieuw werk te helpen, werkte de VDAB samen met de vakbonden, de gemeente, uitzendbedrijf Randstad en Indufed, de koepel van papier- en kartonverwerkende bedrijven.  En opvallend: de meesten kregen zelfs meteen een vast contract.

Tenslotte zijn er ook nog een aantal medewerkers die bij Sappi blijven. In totaal zijn 42 van de ontslagen werknemers aan de slag bij Sappi in Maastricht.

Thema's

Naar top