2de editie L-zomert met Natalia, Belle Perez en de Soulbrothers

Gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024 om 10.08
Voor het 2de jaar op rij organiseert de gemeente Lanaken onder de naam ‘L-zomert’ een grandioos zomerprogramma. Het wordt een zomer vol feest, muziek en cultuur voor jong en oud!

Op zaterdag 20 juli, aan de vooravond van de nationale feestdag, zetten Belle Perez, DJ Peter en de Soulbrothers het Kerkplein in vuur en vlam tijdens ‘Apéritief National!’. In augustus trekken we de muzikale kaart door op vrijdag 23 augustus. Tijdens 'Party time!' brengt Natalia haar grootste hits begeleid door haar uitmuntende coverband en de Loco Kids Disco maakt er een knalfeest van met de beste hits for kids van vroeger tot nu.

De zomerse picknick en openluchtfilms staan ook terug op het programma. Telkens georganiseerd op een toplocatie. Op zondag 9 juni kan je Vaderdag vieren aan het Kasteel Pietersheim. Verras je papa met een leuke vaderdagpicknick en laat je betoveren door de klanken van de Gellik all stars met hun instrumentale jazzmuziek. Tip: Combineer de picknick met de familievoorstelling 'Oefo' op de waterburcht!

Op zondag 7 juli kan je in de idyllische tuin van La Butte aux Bois genieten van de komische openluchtfilm 'Dumb Money'. Op donderdag 15 augustus staat de openluchtfilm 'J'aime la Vie' geprogrammeerd aan het prachtige kasteel d'Asprémont Lynden in Oud-Rekem.'

De samenwerking met organisaties uit de eerste editie wordt verdergezet. Dit jaar vieren de Porijkes hun 35-jarig bestaan met een groots feest op het Kerkplein in Gellik. Er zal live muziek zijn met artiesten van eigen boden en headliner Pourquoi Pas. Dit jaar komt de Vintage Chrome Meeting weer 2 keer naar het centrum van Lanaken en Jazz Reckheim staat garant voor een gezellige dag vol jazz- en bluesmuziek. En last but not least kun je de gezelligheid proeven op het foodtruckfestival SMA(A)K in Pietersheim en het alom bekende oldtimertreffen.

Het volledige programma van L-zomert kan je terugvinden op www.lanaken.be/zomert

Thema's

Naar top