Kruispunt, geestelijke ondersteuning voor volwassenen

Met de inrichting van Kruispunten willen de Limburgse Geestelijke gezondheidszorg netwerken (GGZ-netwerken) voor volwassenen, zorg en ondersteuning dichtbij de mensen brengen. Laagdrempelig en vlot toegankelijk. Iedereen is welkom.

Het Kruispunt is een samenwerking tussen verschillende lokale organisaties en diensten. Het biedt hulp bij vragen rond welzijn en geestelijke gezondheid. In Lanaken organiseert het Kruispunt een tweewekelijks inloopmoment waar inwoners kosteloos en zonder afspraak terecht  kunnen. Met vragen rond hun eigen psychisch welzijn of dat van hun naaste(n). Het gaat dan dikwijls om depressieve gevoelens, stress, angst, slaapproblemen, zorgen rond het gezin, relaties, financiën,… Kruispunt Lanaken brengt dit in kaart en gaat op zoek naar de gepaste hulp.

Daarnaast kan elke lokale professional contact opnemen met het Kruispunt voor advies, coaching of verwijzing naar het meest gepaste aanbod voor een cliënt. Hiermee beoogt het Kruispunt het verlenen van de juiste hulp, op de juiste plaats, op het juiste moment, door de juiste persoon.

Het Kruispunt is iedere woensdagvoormiddag in de even weken geopend.
Je kan er vrij binnen lopen tussen 9 en 10 uur, of je maakt een afspraak:

Maak een afspraak

T 089 730 060
kruispunt@lanaken.be

Hulpverleners zijn na een seintje, welkom voor overleg tussen 11u30 en 12u30.

Op de foto van links naar rechts:

Sanne Peeters (coördinator Kruispunt), Wendy Mulders (Noolim) , Lise Bemelmans (Lokale coördinator geestelijke gezondheid ELZ) en Judith Wauters (Kohesi)

Naar top