Horecapremie

De gemeente wil elk dorp laten leven en bruisen, want de eigenheid van de dorpen is belangrijk. Horeca zorgt daarbij voor beleving, dorpsgevoel en tewerkstelling. Daarom wil de gemeente nieuwe en bestaande horecazaken, die willen renoveren of investeren in een toffe zaak, ondersteunen met een horecapremie die kan oplopen tot € 10.000.

Toekomstige en bestaande horeca uitbaters kunnen de horecapremie aanvragen voor de kosten die gemaakt werden voor de inrichting van het horecagedeelte van hun zaak. Dit kan gaan van behang- en schilderwerken, bepleistering, schrijnwerk, vloeren, isolatie, en dergelijke. De premie bedraagt maximum 50% van het totale factuurbedrag. Voor uitgaven die niet-ecologisch zijn bedraagt de maximale premie € 5.000. Bij ecologische investeringen of als het gaat over een ecologisch horecaconcept zoals een zaak met enkel lokale producten, een vegan zaak of een korte keten initiatief kan de premie oplopen tot € 10.000.

Update: de gemeenteraad van 31 augustus j.l. keurde de volgende toevoeging bij de subsidieerbare uitgaven goed : "investeringen in kader van volksgezondheid". 

Premies economie

Naar top