Werken met herbruikbare recipiënten vraagt een aanpassing en organisatie. Het brengt tijdens het evenement meer werk met zich mee, maar er zijn ook heel wat voordelen.
Herbruikbaar eetgerei is milieuvriendelijker dan wegwerp. Omdat mensen echt actief aangezet worden tot het inleveren van het materiaal na gebruik, maakt dit sensibilisering rond milieu en duurzaamheid heel tastbaar.
Op en rond het terrein blijft het properder, omdat er minder zwerfvuil van wegwerpbekers rondslingert. Het resulteert in een aangename evenement-ervaring en het bevordert bovendien de relaties met de buurtbewoners van het evenement en met de eigenaar van het terrein.
Met herbruikbaar eetgerei is er minder opruimwerk nodig achteraf. Ook de kosten voor afvalverwerking dalen.
Borden in keramiek en metalen bestek geeft de bezoeker of medewerker een ‘restaurantervaring’. Een maaltijd heeft zo meer waarde.
Thema's
Contact
- Adres
- Jan Rosierlaan 1 , 3620 Lanaken
- T
- 089 730 730
- leefmilieu@lanaken.be