Hemelwaterput met pompinstallatie

Inhoud

Hemelwater is een interessante waterbron die voor tal van toepassingen bruikbaar is. De Vlaming verbruikt gemiddeld 100 liter drinkwater per dag. Hiervan gaat een groot deel naar het toilet, de wasmachine en het schoonmaken. Hemelwater is een voordelig en milieuvriendelijk alternatief.

De eigenaar en/of huurder van een bestaande particuliere woning, die een hemelwaterput met pompinstallatie plaatst, kan bij Fluvius een premie van 250 euro aanvragen.

Om nog meer inwoners te stimuleren om dergelijke installatie te plaatsen, kent de gemeente sinds 1 januari 2021 een aanvullende premie toe.

Voorwaarden

Je kan enkel een premie aanvragen indien de plaatsing van een hemelwaterput geen verplichte maatregel was bij de bouw of verbouwing van je woning. Enkel gebouwen, waarvan de eerste bouwvergunning dateert van vóór 07/09/1999 komen dus in aanmerking.

De voorwaarden voor de gemeentelijke premie zijn dezelfde als voor de premie van Fluvius.

Procedure

Indien aan alle voorwaarden voldaan is kan je bij de gemeente een aanvullende premie aanvragen van 500 euro.

De aanvrager geeft via het aanvraagformulier Fluvius de toestemming om zijn gegevens te bezorgen aan de gemeente voor de aanvraag en uitbetaling van de aanvullende premie.

Aanvraag premie Fluvius

Naar top