Guy Hoeven

Wie is Guy Hoeven?

Guy Hoeven is in 1983 afgestudeerd als maatschappelijk werker en kort daarna als straathoekwerker begonnen in Maasmechelen. Hier ondersteunde hij vooral jongeren die met een drugprobleem zaten.  Na 7 jaar in Maasmechelen, ging hij in Winterslag de straat op gedurende 6 jaren. In deze periode begeleidde hij heel wat kwetsbare jongeren en hun gezinnen.

Vervolgens vervulde hij een hele periode een leidinggevende opdracht in het jeugdwelzijnswerk.

In 2008 startte hij met lesgeven in het hoger volwassen onderwijs. Voornamelijk in het graduaat maatschappelijk werk. Dit in combinatie met een halftime job in de armoedebestrijding.  In deze periode had hij het voorrecht om een tandem te vormen met een opgeleide ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. Hij heeft veel van deze ervaringsdeskundige mogen leren.

De afgelopen 4 jaar werkte hij in de bijzondere jeugdzorg in de begeleiding van kwetsbare jongeren en hun context. Daarnaast is Guy zelfstandige in bijberoep in het coachen van groepen maatschappelijk werkers en/of verzorgenden in de vorm van intervisie en supervisie. Daarnaast geeft hij ook regelmatig vorming in basisscholen.

Ondanks al zijn ervaring leer hij nog iedere dag bij en streeft hij er naar om deze kennis en ervaring met anderen te delen.

Uitleg sessie

Tijdens deze sessie gaan we concreet aan de slag met dagdagelijkse cases.

Apollo
10.30u - 11.30u
13u - 14u

Terug

Naar top