Gezond tafelen

Restaurant Dienstencentrum "Aan de Statie"

Op dinsdag, donderdag en vrijdag bent u in Lokaal Dienstencentrum "Aan de Statie"   welkom voor een heerlijke, gezonde maaltijd. Uiteraard worden de maaltijden bereid door onze vertrouwde chef-kok Ronny Tollenaers van wzc Ludinaca. Drie keer per week tovert hij de lekkerste gerechten in zijn kookpotten. Lekker!

MENU JANUARI 2023  -  Smakelijk

Di 03-01-’23:      wortel velouté / kalkoen met dragonsaus / boontjes / natuur aardappel / vanille ijsje met chocolade

DO 05-01-’23:    jullienne bouillon / schnitzel met zigeunersaus / perzikje / kroketten / chocomousse

VRIJ 06-01-’23:  winterse soep / visstick met verse tartaar / spinazie in roomsaus / puree / verse pudding

DI 10-01-’23:      groentevelouté / kip met honing-mosterd sausje / wortelschijfjes met tijm / natuur aardappel / tiramisu

DO 12-01-’23:    goulash soep / hamburger met Luikse saus / appeltje met veenbessen / kroketten / cornetto

VRIJ 13-01-’23:  tomatensoep / ovengebakken visje met currysaus / pastinaak in room / puree / verse panna cotta

DI 17-01-’23:      knolseldersoep / spek met bbqsaus / spruitjes in kaassaus / natuur aardappel / yoghurt

DO 19-01-’23:    bouillonsoep / stoofpotje / appelcompote / frietjes / dame blanche mousse

VRIJ 20-01-’23:  aardappelvelouté / vispannetje met prei / puree / verse pudding

DI 24-01-’23:      pastinaak crème / kip met currysaus en wokgroenten / rösti / vanilleflan met karamel

DO 26-01-’23:    minestrone soep / Hongaarse goulash / slaatje / kroketjes / ijsje

VRIJ 27-01-’23:  bloemkool velouté / macaroni met kaas en hesp gegratineerd / liegeois

DI 30-01-’23:      erwtensoep / boomstammetje met uien-mosterdsaus / rode kool / natuur aardappel / Irish coffee mousse

MENU FEBRUARI 2023

DO 02-02-’23:    vermicelli soep / videe met bladerdeegkoekje, champignons en schorseneren / pomme duchesse (kroketjes) / chocolade flan

VRIJ 03-02-’23:  waterkerssoep / visfilet met kreeftensaus / broccoli met kruidenroom / puree / liegeois

DI 07-02-’23:      broccoli velouté /zuurkoolstamppot met spek / rijstpap met karamel

DO 09-02-’23:    groetesoep met vermicelli / hamburger met pepersaus / appeltje met veenbessen / aardappelpuree/ yoghurt

VRIJ 10-02-’23:  Italiaanse tomatensoep / visstick met verse tartaar / wortelstoemp / verse pudding

DI 14-02-’23:      pompoencrème / balletjes in tomatensaus / slaatje / frieten / valentijndessert

DO 16-02-’23:    bouillonsoepje / kotelet op grootmoeders wijze (groentjes in de saus) / natuuraardappel / mousse dame blanche

VRIJ 17-02-’23:  bloemkool velouté / visfilet met hollandaise / romige venkel / bieslookpuree / verse mokkaflan

DI 21-02-’23:     gesloten (carnavalsdinsdag)

DO 23-02-’23:    brunoise soep / gebraad met jägersaus / knolselderstoemp / citroensorbet

VRIJ 24-02-’23:  gemengde groentesoep / witloof met kaas en hesp uit de oven / puree / chocomousse

DI 28-02-’23:      selder crème / gelakt kippenpootje / witloofsalade / kroketjes / fruitkaasje

MENU MAART 2023

DO 02-03-’23:    heldere bouillon met balletjes / mignonette met dijonaise / bloemkool gebakken in kaassaus / natuur aardappel / vanille ijs met chocolade

VRIJ 03-03-’23:  aardappelvelouté / ovengebakken visfilet met currysausje / pastinaak met bechamel / puree / verse pudding

DI 07-03-’23:      bloemkoolsoep / filetlapje met honing-tijmsausje / erwten en wortelen / natuur aardappel / crème renversé met karamel

DO 09-03-’23:    julliennesoep / chipolata met uiensaus / stoemp van winterse kolen / yoghurt met rietsuiker

VRIJ 10-03-’23:  groentevelouté / vispannetje / groentegratin / pomme duchesse (kroketjes) / liegeois

DI 14-03-’23:      Italiaanse tomatensoep / schnitzel / tiroler gröstl / karamel flan

DO 16-03-’23:    vermicellisoep / kotelet in Madeirasaus / broccoli met kruiden bechamel / natuur aardappel / cornetto

VRIJ 17-03-’23:  seldervelouté / visstick met verse tartaar / prei in room / puree / vanille kaasje

DI 21-03-’23:     pompoensoep / hespenspek met pickles / spruitenstoemp / mousse

DO 23-03-’23:    uiensoep / hamburger met pepersaus / appeltje met veenbessen / kroketten / vanilleflan

VRIJ 24-03-’23:  pastinaak crème / ovengebakken visje met diaboliquesaus / tomaatjes uit de oven / puree / verse pudding

DI 28-03-’23:      tomatenroomsoep / gelakt kippenpootje / rode kool / natuur aardappel / rijstpap

DO 30-03-’23:    goulashsoep / fricassée met champignons en zilveruitjes / kropsla / frieten / fruitkaasje

VRIJ 31-03-’23:  soep van groene boontjes / visfilet met preisaus / pompoenpuree / mokkaflan

Reserveren van een maaltijd

  • Elke dinsdag, donderdag en vrijdag een maaltijddag tussen 11.30 en 13 uur.
  • Gelieve uw maaltijd te reserveren aan het onthaal van het dienstencentrum, één werkdag voorafgaande de maaltijd VOOR 11 uur.
  • Reserveren van uw maaltijd is mogelijk:

Prijzen

  • Prijs: € 7,50
  • SVT: € 6,5
  • Sociaal tarief: € 3

MENU

Prijzen:

  • € 7,50
  • € 6,50 Statuut Verhoogde Tegemoetkoming (SVT -  Attest te verkrijgen via uw ziekenfonds)
  • € 3,00 Sociaal Tarief (Doorverwijzing via Sociale Dienst van OCMW-Lanaken

 

LEKKER ETEN IN DE BUURTHUIZEN VAN LANAKEN

Openingsuren van 11.30 tot 13.30 uur:

  • Buurthuis Gellik – OC ’t Kloester, Biesweg -  Elke maandag
  • Buurthuis Rekem – OC Kleinveld, Populierenlaan 30 – Elke woensdag Okra-Rekem organiseert 2-wekelijks “kienen en kaarten” aansluitend op de maaltijd (tot 16u).
  • Buurthuis Veldwezelt – OC Berenhof, Berenhofstraat – Elke donderdag
  • Buurthuis Neerharen – OC Neerharen, Kasteelstraat 32 – Elke vrijdag
  • Buurthuis Smeermaas – OC Jeugdpark, Maaseikersteenweg 55 - Elke dinsdag

Informatie en reserveren :  De Oase – M 0485 28 69 86  E.  syl.aandekerk@arbeidskansen.be

Naar top