Gele doos

Heb jij ook je gele doos in je koelkast liggen? Goed zo! De gele doos kan immers je leven redden. In de gele doos stop je medische en eventuele andere gegevens over jezelf, die nuttig zijn voor diensten als brandweer, politie en medische hulpverleners in een noodsituatie. Je bewaart de gele doos in de koelkast omdat dit een gemakkelijke vindplaats is voor hulpdiensten.  

De meegeleverde sticker op de binnenkant van je voordeur zorgt ervoor dat de hulpverleners weten dat er een gele doos in de koelkast zit. Zo vinden zij snel de nodige informatie om gepaste hulp te bieden.

De gele doos wordt gratis verspreid aan alle inwoners van Lanaken die dit 80 jaar worden. Het afhalen van de gele doos kan uitsluitend na afgifte van de persoonlijke oproepbrief. 

De gele doos kunt u afhalen in Dienstencentrum "Aan de statie", Europaplein 33, Lanaken - 10u tot 15u30. 

Hoe vul je de medische fiche in?

  • Vul de medische fiche, meegeleverd bij de gele doos in. Vraag eventueel hulp van familie of bekenden. Bekijk de handleiding die mee gestuurd werd met de oproepingsbrief. Geen handleiding ontvangen? Download de handleiding
  • Maak een kopie van je identiteitskaart of voeg een recente foto toe.
  • Zet de gele doos in je koelkast.
  • Kleef de gele sticker op de BINNENKANT van je VOORDEUR.
  • Bewaar persoonlijke levensreddende medicatie in de gele doos. Let op! Alleen medicatie die mag bewaard worden in de koelkast.
  • Is je medische toestand veranderd? Download nieuwe medische fiche

Downloads

Naar top