Fiets-o-theek

Inhoud

Een fiets-o-theek is een bibliotheek voor kinderfietsen. Je kan voor een klein bedrag een kinderfiets huren. Als deze fiets dan te klein is, kan je hem eenvoudig inruilen voor een groter exemplaar. Hiervoor werkt de gemeente samen met Kringwinkel Maasland in Lanaken (Maaseikersteenweg 197).

Voorwaarden

Iedereen kan bij de fiets-o-theek terecht, zowel inwoners als mensen die niet in de gemeente wonen.

Procedure

Als je een fiets wenst te huren via de Fiets-o-theek, ga je naar Kringwinkel Maasland in Lanaken (Maaseikersteenweg 197, 3620 Lanaken). Daar kan je samen met je kind een fiets kiezen en betalen. Of online via de website: www.fietsotheekmaasland.be

Is de fiets te klein, ruil hem eenvoudig in voor een groter exemplaar bij de kringwinkel. Er worden hiervoor geen extra kosten aangerekend.

Is er een herstelling nodig? Enkel voor grote herstellingen (ketting/stuur/kader…) kan je terecht bij de Kringwinkel. Voor kleinere herstellingen (lampje/remblokjes..) moet je zelf zorgen.

Wens je geen fiets meer te huren? Breng je fiets terug binnen bij de kringwinkel. Je krijgt dan ook je waarborg terug.

Kostprijs

Voor de huur van een kinderfiets gedurende 1 jaar betaal je 10 euro. Daarbovenop betaal je de eerste keer een waarborg van 20 euro. Deze krijg je dan terug wanneer je niet meer verder wenst gebruik te maken van de service en je fiets terug binnenbrengt.

Naar top