Daisy boeken

Daisy-boeken zijn luisterversies van gewone, gedrukte boeken met een aantal extra eigenschappen. ‘Daisy’ staat voor Digital Accessible Information System en is een wereldwijde standaard voor toegankelijke luisterboeken.

De Daisy-voordelen:

  • Je kan, net als bij een gewoon boek, eenvoudig door het luisterboek bladeren. Van hoofdstuk naar hoofdstuk, van pagina naar pagina.
  • Je kan de afspeelsnelheid vertragen of versnellen zonder dat de stem vervormt. Kinderen met dyslexie kunnen zo op hun eigen tempo meevolgen in het gedrukte boek.
  • Elke Daisy-speler (zoals de Anderslezen-app) heeft een geheugen dat automatisch onthoudt waar je gebleven bent voor elk Daisy-boek.

Hoe beluister je Daisy-boeken?

Als je een tablet of smartphone hebt, kan je Daisy-boeken beluisteren met de gratis Anderslezen-app. Je kan dan genieten van alle Daisy-voordelen. 

Er bestaan ook speciaal ontworpen Daisy-spelers om Daisy-cd's mee te beluisteren. Sommige Daisy-spelers hebben ook een internetverbinding om te streamen en te downloaden. 

Je kan een Daisy-boek ook afspelen met een gewone cd-/mp3-speler of met Windows Media Player bijvoorbeeld, maar dan geniet je niet van de extra voordelen. 

Daisy in de bib

In onze bib kan je terecht voor Daisy-online (met de Anderslezen-app) en voor Daisy-cd’s.

Daisy-online – Anderslezen-app

Je kan je aan de balie inschrijven voor de Anderslezen-app. Bij de inschrijving verklaar je op eer dat je een leesbeperking hebt.
Een attest is niet nodig. 

De bibmedewerker geeft je je eigen unieke lenersnummer mee naar huis. Daarmee kan je inloggen op Mijn Luisterpunt om de boeken aan te vragen en in de Anderslezen-app om ze te beluisteren. Het wachtwoord is telkens je geboortedatum (dd-mm-jjjj). Meer info vind je op de website van Luisterpunt.

Je kan je ook zelf van thuis inschrijven op www.luisterpuntbibliotheek.be

Heb je dyslexie? Ben je leerkracht en wil je leerlingen met leesmoeilijkheden helpen? Check dan zeker www.ikhaatlezen.be.

Daisy-cd’s

Je vindt in onze bib een mooie collectie Daisy-luisterboeken op cd, zowel voor de jeugd als voor volwassenen.
Je kan bij ons ook een Daisy-speler lenen, zodat je kan proberen of dit iets voor jou is.

Mis je een bepaald Daisy-boek in onze collectie? Laat het ons weten en we vragen het Daisy-boek voor jou aan.

Luisterpunt

Luisterpuntbibliotheek is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (slechtziend, blind, fysieke beperking, afasie, dyslexie). Iedereen die niet of moeilijk gewone gedrukte boeken kan lezen, kan bij Luisterpunt terecht voor boeken in aangepast leesformaat: Daisy-luisterboeken (+ 30.000) en brailleboeken (+ 18.000). Spannende misdaadromans, grappige en avontuurlijke jeugdboeken, romantische boeken, klassiekers, prikkelende non-fictie, prijsbeesten, heerlijke hoorspelen, … Jong of oud(er)? Er is voor elk wat wils.

Meer info: www.luisterpuntbibliotheek.be | www.ikhaatlezen.be | catalogus

Volg Luisterpunt & Ik haat lezen op sociale media: 

Naar top