Zo 1 december 2019 - Marie François 'Piano recital'

Op zondag 1 december kan je naar een uniek concert komen luisteren van pianiste Marie François. Ze begon in het pittoreske Hechtel-Eksel al op vijfjarige leeftijd met het spelen van de piano, een passie die nooit meer zou overgaan.
"Plezier in het spelen. Durf in de uitvoering. Ongegeneerd in het technische aspect. Zo kan ik mijn visie op muziek samenvatten. Maar vooral wil ik veel voor mensen spelen, op een podium. Want daarover gaat het: een publiek beroeren, ontroeren, vervoeren." - Marie François.

Marie Fran?ois

De jonge pianiste Marie François begon op vijfjarige leeftijd met piano spelen. Ze studeerde eerst bij Joop Celis aan het conservatorium van Maastricht en rondde daarna haar masterstudie Summa Cum Laude af, met Alan Weiss als hoofddocent. Vorig jaar sloot ze haar postgraduaat studie af bij Polina Leschenko. François vervolmaakt zich nu in Fiesole bij Eliso Virsaladze.

Tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd van 2016, editie piano, maakte ze deel uit van ‘De Zes/Les Six’, de jongerenjury voor Canvas en Klara. Daarnaast schrijft ze ook geregeld opiniestukken in verschillende kranten.

François volgde verder masterclasses bij o.a. Elisabeth Leonskaja, Jan Wijn, Alexander Melnikov en Yoheved Kaplinsky. Ze nam deel aan de Academia Chigiana in Siena, Italië, gedurende drie zomers bij Lilya Zilberstein en krijgt verder ook les van de concertpianist Sergio Tiempo.

Op 18 april 2019 verscheen haar debuutalbum bij het Nederlands label Challenge Records.  Het pianospel van Marie François valt op door een bijzondere mix tussen lyriek en warmte.  Grijp zeker uw kans om deze jonge pianiste aan het werk te horen bij u in de buurt.

Lees alles over Marie François haar weg naar de top in het artikel Pianiste Marie François scheert hoge toppen: 'De weg naar de top is eenzaam. Wel, dat heb ik ervaren dat in De Morgen verscheen.

Programma

  • Bach prelude en fuga Sol major BWV 860
  • Haydn sonata no 53 XVI/34
  • Chopin etude op 25 no 1
  • Schumann Papillons op. 2
  • Debussy etude pour les arpèges composés 
  • Tchaikovsky Dumka op. 59 
  • Gubaidulina Chaconne (1962)
  • Gershwin Three Preludes

 

In samenwerking met Piano’s Maene.

Kassa, vvk en abo €10 jong -26 €5

11u bij Piano's Maene

button reserveren

 

Bekendmaking Patersstraat 36, 3620 Lanaken