Za 18 januari 2020 - Rusquartet 'Nieuwjaarsconcert'

Rusquartet is een prachtig en veelzijdig ensemble, sterk verankerd in de Russische musiceertraditie, maar dan met jonge energie en een frisse uitstraling.

Rusquartet

Het kwartet werd in 2001 opgericht aan de Tchaikovsky Academie en viel al snel in de prijzen. Zo won het in 2006 de eerste prijs in Rheinsberg in een competitie ter ere van Sjostakovitsj’ 100ste verjaardag en behaalde het in 2008 de eerste prijs op het 8ste Sjostakovitsj Internationaal Strijkkwartet Concours in Moskou. Sinds 2016 is Rusquartet een vaste gast op het Nederlandse Orlando Festival, waar het een breed en gevarieerd repertoire uitvoert.

 

Het Rusquartet stelt zich in Rekem van zijn meest Russische kant voor: met op het programma Strijkkwartet nr. 2 van Borodin en het 11de strijkkwartet van Sjostakovitsj. Beethovens epische strijkkwartet opus 59 nr. 3 sluit hier nauw bij aan. Hij schreef het in opdracht van Graaf Razumovsky, Russisch ambassadeur in Wenen.

Dit concert is deel van een tweeluik. Het eerste Strijkkwartet in A Groot van Alexander Borodin kan u beluisteren tijdens het tweede deel van dit dubbelluik in de concertreeks van CC Maasmechelen op 29 april 2020 in de Sint-Pieterskerk te Leut.

Om het jaar goed in te zetten krijgt u na het concert een drankje aangeboden.

In het fragment hieronder krijg je al een voorsmaakje te zien van het Rusquartet.

Rusquartet

 

kassa €12          vvk  €10,50        +60 €9,50          jong -26 €6        abo €9
20.15u in de Museumkerk      

Button reserveren

Bekendmaking Groenplaats 4, 3620 Lanaken