Do 16 januari 2020 - Cath Luyten, Jean Paul Van Bendegem en Jan Swerts 'Silence, please!' - Gast: Dirk De Wachter

Zoek jij stilte op of past dat niet in jouw agenda? Maak je er bewust tijd voor of vind je het in vluchtige momenten? Hoe lang duurt het voor jij ‘s morgens online bent? Deze voorstelling brengt een inkijk in onze gewoontes.

Silence please"Stilte is niet afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank.” - Tao Meng

Met ‘Silence, Please!’ brengen we een fascinerende inkijk in onze gewoontes. Waarom wij vandaag wel of niet stilte opzoeken. Waarom vragen we bijvoorbeeld een minuut stilte bij een verlies? Het gaat over gedrag van ons allen, maar bovenal ook van de vier gasten op scène, die op hun manier een intrigerende, maar totaal andere band hebben met stilte.

 

Tv-persoonlijkheid Cath Luyten vertelt over haar zoektocht naar stilte, over vallen en opstaan. Over kleine rituelen. Wiskundige en filosoof Jean Paul Van Bendegem durft onze gewoontes in vraag te stellen. Is er wel een noodzaak? Om hem te citeren: “Stilte graag, ik hoor niets!” Humor is nooit ver weg... Componist-muzikant Jan Swerts speelt live muziek en laat horen hoe de stilte op zich een krachtig instrument blijkt. Hij getuigt ook over het gevecht tegen alle ruis dat ons omringt.

Psychiater-psychotherapeut Dirk De Wachter is de bekende gast die meekomt en voor extra inspiratie zorgt. Eén gast verklapte alvast dat stilte is zoals spruitjes. Je denkt dat het vies is maar eenmaal je het proeft, is het eigenlijk heel lekker...

 

Bekijk hier de reportage van VRTNWS over het verlangen naar rust.

 

  • Met: Cath Luyten en Jean Paul Van Bendegem
  • Gast:  Dirk De Wachter
  • Muziek: Jan Swerts

 

Kassa €17     vvk €15,50     +60 €14,50       -26 €8,50        abo €14
20.15u in CCL        
Foto: © Filip Standaert      

Button reserveren