Praktisch

Op vrijdag 27 augustus 2021 kan je vanaf 18 uur online je tickets kopen of inschrijven voor een cursus via https://ticketshop.ticketmatic.com/cc_lanaken/ticketshop. Vanaf maandag 30 augustus kan je ook terecht aan de balie van het Vrijetijdsinfopunt of telefonisch reserveren.

Reserveren kan bij voorkeur online.

Prijzen

 • De avondkassa opent 45 minuten voor de voorstelling. Hier betaal je de kassaprijs.
 • In de voorverkoop geniet je op de meeste voorstellingen een korting van €1,50. Voor de filmavonden bedraagt de korting €1. 
 • Voor +60-jarigen is een korting voorzien van €2,50 op de kassaprijs tenzij niet vermeld.
 • Voor -26-jarigen gelden kortingen tot 50% voor heel wat voorstellingen. De voorstellingen met 50% korting zijn gebundeld onder het label JONG.
 • Alle leerlingen van Academie voor Muziek en Theater (ook de volwassenen) genieten 50% korting op de klassieke concerten.
 • Met de Lerarenkaart is een korting voorzien van €3 op de kassaprijs m.u.v. matinees, films en familievoorstellingen. Neem contact op met de balie en je ontvangt een unieke code waarmee je zelf online kaarten kan reserveren met het kortingstarief.
 • Groepen van minstens 10 personen (per voorstelling) genieten een korting van €3 op de kassaprijs m.u.v. matinees, films en familievoorstellingen.
 • Kansentarief UiTPAS. Indien je hiervoor in aanmerking komt, krijg je 80% korting op de kassaprijs, uitgezonderd  bij Simon & Garfunkel Revival Band. Je kan hiervoor contact opnemen per mail: cultuur@lanaken.be of T +32 89 739 850 of rechtstreeks bij de balie van het VTI.
 • Gezien de onzekere tijden wordt er ook in het seizoen 2021-2022 geen abonnementstarief aangeboden.

Reserveren en betalen

 • Koop bij voorkeur tickets online via https://ticketshop.ticketmatic.com/cc_lanaken/ticketshop.  Met het online ticketsysteem kan je zelf je tickets reserveren en betalen via verschillende betalingsmogelijkheden. Online: na betaling ontvang je een e-mail met de link naar je e-ticket. Opgelet: print niet deze e-mail af, wel het ticket dat je via de link hebt ontvangen. Breng dit ticket met unieke QR code mee als toegangsbewijs. Je kan je tickets afdrukken of op jouw smartphone bewaren. 

 • Je koopt je tickets aan de balie van het Vrijetijdsinfopunt.

 • Je reserveert tickets per telefoon op het nummer +32 89 739 850. Deze kan je aan de balie afhalen, online of via overschrijving betalen.

Tickets moeten steeds binnen twee weken na ontvangst van de reservatiebevestiging betaald zijn. Wij behouden ons het recht om te laat betaalde tickets terug in de verkoop te brengen. Dit geldt ook voor tickets die niet aan het loket afgehaald zijn 20 min. vóór de aanvang van de activiteit. Verkochte tickets worden niet terugbetaald.

Reserveringen voor 10 personen of meer en reserveringen voor mensen met een fysieke beperking gebeuren enkel per mail, telefonisch of via de balie.


Jongerencheque Lanaken

Het gemeentebestuur van Lanaken trakteert de jongeren van 12 en 16 jaar op een vrijetijdscheque t.w.v €50. Deze cheque is vrij te besteden bij de UiTPAS-partners van gemeente Lanaken. De jongeren ontvangen een persoonlijke uitnodiging om hun cheque af te halen. Als jongere meld je je met de folder en identiteitskaart aan in het vrijetijdsinfopunt te Lanaken.

 • Je kan deze cheque gebruiken om te betalen voor een voorstelling of vorming van CC Lanaken
 • Met je Uitpas kun je bovendien verder sparen voor leuke voordelen. Heb je jouw kaart niet op zak, gebruik dan zeker de UiTPASapp.

Cursussen en workshops

Inschrijven kan vanaf vrijdag 27 augustus om 18u. Cursusgeld dient ten laatste 14 dagen na inschrijving betaald te worden. Zo niet zal de reservatie automatisch komen te vervallen.

Terugbetaling van cursusgeld kan enkel mits een geldig bewijs van overmacht (doktersbewijs).

Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt wordt, bestaat de mogelijkheid dat de cursus niet doorgaat. Het cursusgeld wordt in dit geval terugbetaald.


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het cultureel centrum? Schrijf je in op de tweewekelijkse nieuwsbrief via de website www.cclanaken.be.


Belangrijk om te weten

 • Het cultureel centrum is toegankelijk voor andersvaliden. Er zijn speciale parkeerplaatsen in de nabijheid van het gebouw en voor rolstoelgebruikers worden in de theaterzaal plaatsen voorbehouden. Gelieve dit steeds te melden bij het reserveren van tickets dan doen wij het nodige. De begeleider van andersvaliden kan met een begeleiderspas de voorstelling gratis bijwonen. Die pas kan je aanvragen bij de Provincie Limburg, +32 11 237 250.
 • Laatkomers worden - enkel indien mogelijk - tijdens de pauze toegelaten.
 • Uit veiligheidsoverwegingen vragen we om je jas niet mee te nemen in de zaal, maar gebruik te maken van de gratis bewaakte vestiaire. Er is een bewaakte vestiaire tot 15 minuten na de voorstelling.

Theatercheques

Het cultureel centrum heeft al jaren zijn eigen theatercheques. Deze hebben een waarde van €5 en zijn twee jaar geldig. De cheque kan zowel online als aan de balie gebruikt worden om tickets te betalen. Voor theatercheques aangekocht vóór maart 2020 wordt de geldigheidstermijn met 2 jaar verlengd.

Zaalplan theaterzaal

Bij de meeste voorstellingen is plaatsreservatie mogelijk met uitzondering van de avondfilm, familievoorstellingen en locatieprojecten.

Op locatie

 • Helena’s Hof –  Lindestraat 109, 3620 Veldwezelt
 • Museumkerk – Groenplaats z/n, 3621 Oud-Rekem
 • Piano’s Maene – Patersstraat 36, 3621 Oud-Rekem
 • Sint Lambertuskerk Veldwezelt –  Berenhofstraat 6B, 3620 Veldwezelt

De UiTPAS

De UiTPAS is je eigen spaar- en voordelenkaart voor vrije tijd. Telkens je deelneemt aan een vrijetijdsactiviteit kun je een punt sparen. Die punten kun je nadien omruilen tegen allerlei voordelen. Dit kan in Lanaken en andere UiTPAS-steden en -gemeenten.

Je kan je UiTPAS bijvoorbeeld gebruiken als je naar een voorstelling in het Cultureel Centrum komt of deelneemt aan een cursus. Ook bij evenementen op locatie kan je punten sparen met je UITPAS.

Op UiT in Lanaken vind je het overzicht van alle activiteiten waarvoor je punten kunt sparen. Handig aangeduid met het UiTPAS-logo. Maar niet alleen in Lanaken kun je punten sparen of punten ruilen. Je kunt dit bij elke UiTPAS-aanbieder bij deelname aan een activiteit over gans Vlaanderen.

De UiTPAS is persoonlijk en onbeperkt geldig. Je betaalt €5 per persoon, €1 voor mensen met het Kansentarief. Je kan een UiTPAS kopen voor elk gezinslid.