Praktisch

Update: Voorstellingen januari en februari ’21 geannuleerd.

Bij het opstellen van de kalender voor het voorjaar wisten we nog niet wanneer en in welke situatie we na Nieuwjaar weer konden opstarten. Aangezien de coronamaatregelen verlengd zijn tot 1 maart blijven de deuren nog even dicht.

Op wat er daarna mag en kan, wachten we op de beslissingen van het Covid-19 overlegcomité.

Aanpassingen worden steeds gecommuniceerd via onze website en facebookpagina.

Reserveren

Tickets en abonnementen

Tickets dienen op voorhand te worden aangekocht. We raden aan je tickets online te bestellen. Hulp nodig of geen internet thuis? Telefonisch kan je ons bereiken op het nummer +32 (0)89 739 850 of rechtstreeks aan de balie van het vrijetijdsinfopunt tijdens de openingsuren.

Omwille van de beperkte zaalcapaciteit en onzekerheid over het volledige seizoen bieden we dit jaar geen abonnement aan. Indien je gebruik maakt van een rolstoel geven we je graag een aangepaste plaats. Neem vooraf en zo snel mogelijk contact op met onze balie!

Een aantal voorstellingen werd omwille van COVID-19 verplaatst van voorjaar 2020 naar najaar 2020 of najaar 2021. De gekochte tickets blijven geldig. Tickethouders werden reeds gecontacteerd.

Het is belangrijk dat je je registreert op de wachtlijst bij uitverkochte voorstellingen. Indien de capaciteit verhoogd kan worden nemen we contact met je op. Wij hopen van harte dat je in alle vertrouwen opnieuw de weg naar ons cultureel centrum zal vinden. Wij doen er alles aan om jou in de beste omstandigheden te ontvangen.

Beperkt aantal bezoekers

De zaalcapaciteit is afhankelijk van de geldende coronarichtlijnen op het moment van de activiteit. Wij informeren je via onze website en sociale media over mogelijke aanpassingen.

Welkom met je bubbel

Dit seizoen is het niet mogelijk om zelf jouw plaatsen te kiezen. Bij elkaar zitten tijdens een voorstelling is enkel mogelijk indien er een bestelling geplaatst werd per contactbubbel. Het systeem kent ‘Best Available Seats’ toe per bubbel. Het ticketsysteem blokkeert automatisch 2 plaatsen aan beide zijden van een bubbel. Tot verdere versoepelingen wordt ook steeds één rij voor en één rij achter de bubbels vrijgelaten. Wij vragen je dan ook de bestellingen te bundelen, per persoonlijke contactbubbel te reserveren en de ‘Best Available Seats’ die worden aangeduid te respecteren.

Het dragen van een mondneusmasker is te allen tijde verplicht in het cultureel centrum, de Museumkerk en de Paterskerk. Je kan je plaats pas verlaten aan het einde van de voorstelling wanneer een medewerker dit aangeeft, dit zal rij per rij gebeuren.

Social distance

We vermijden maximaal fysiek contact tussen publiek en onze medewerkers. Dit seizoen organiseren we geen vestiaire. Je houdt je jas en persoonlijke spullen steeds bij je.

Hygiëne

We voorzien de nodige maatregelen om een goede hygiëne te waarborgen. Handgel is op verschillende plaatsen in het gebouw beschikbaar. De infrastructuur wordt steeds grondig schoongemaakt met bijzondere aandacht voor veelgebruikte contactoppervlakten. Na elke voorstelling wordt de infrastructuur uitvoerig verlucht.

Circulatieplan

Een circulatieplan laat toe om op een veilige manier het gebouw binnen te komen en te verlaten. Het cultureel centrum is toegankelijk via de ingang aan de parking. Het gebouw verlaten kan enkel via de hoofdingang. Onze medewerkers staan steeds in voor een optimale begeleiding van het publiek. Pictogrammen en vloersignalisatie ondersteunen hierin. We streven ernaar om de zaaldeuren vroeger te openen, om contact tussen verschillende bubbels zo goed mogelijk te vermijden. Het dragen van een mondmasker is verplicht. In het Cultuurcafé zijn de regels van de horeca van toepassing.

Algemene voorschriften

 • Blijf thuis als je ziek bent of je ziek voelt.
 • Was je handen regelmatig met water en zeep.
 • Houd minstens 1,5 meter afstand.
 • Geef geen hand of kus wanneer je iemand begroet.
 • Verwittig ons indien je binnen de 14 dagen na de activiteit ziek wordt.

Prijzen

 • De avondkassa opent 45 minuten voor de voorstelling. Hier betaalt u de kassaprijs.
 • In de voorverkoop geniet u op de meeste voorstellingen een korting van €1,50. Voor de filmavonden bedraagt de korting €1.
 • Voor +60-jarigen is een korting voorzien van €2,50 op de kassaprijs tenzij niet vermeld.
 • Voor -26-jarigen gelden kortingen tot 50% voor heel wat voorstellingen. De voorstellingen met 50% korting zijn gebundeld onder het label JONG.
 • Alle leerlingen van Academie voor Muziek en Theater genieten 50% korting op de klassieke concerten.
 • Kansentarief. Indien u hiervoor in aanmerking komt, geniet u 80% korting op de kassaprijs van de meeste voorstellingen. Bij de familiefilms geldt de korting met kansentarief enkel voor de film, niet voor de soep. U kan hiervoor contact opnemen per mail: cultuur@lanaken.be of T +32 89 739 850.
 • Met een begeleiderspas heeft u recht op een gratis ticket. Neem hiervoor contact op met het Vrijetijdsinfopunt of kijk hier om uw begeleiderspas aan te vragen: http://www.limburg.be/loket#7499

Reserveren en betalen

 • Online: via www.cclanaken.be. Na betaling ontvangt u een e-mail met de link naar uw e-ticket. Opgelet: print niet deze e-mail af, wel het ticket dat u via de link heeft ontvangen. Breng dit ticket met unieke QR code mee als toegangsbewijs. U kan uw ticket ook op uw smartphone downloaden. Ons nieuwe ticketsysteem ‘Ticketmatic’ is een gemakkelijke, snelle en veilige manier om online tickets te kopen. Toch nog problemen met deze module? Wij helpen u graag verder. Bel hiervoor tijdens de openingsuren naar +32 89 739 850.
 • U koopt uw tickets aan de balie van het Vrijetijdsinfopunt.
 • U reserveert tickets per telefoon op het nummer +32 89 739 850. Deze kan u aan de balie afhalen, online of via overschrijving betalen.

Tickets moeten steeds binnen twee weken na ontvangst van de reservatiebevestiging betaald zijn. Wij behouden ons het recht om te laat betaalde tickets terug in de verkoop te brengen. Dit geldt ook voor tickets die niet aan het loket afgehaald zijn 20 min. vóór de aanvang van de activiteit. Verkochte tickets worden niet terugbetaald.

Reserveringen voor mensen met een fysieke beperking gebeuren enkel per mail, telefonisch of via de balie.

Cursussen en workshops

Reserveren kan vanaf 18 december om 14u. Cursusgeld dient ten laatste 14 dagen na inschrijving betaald te worden. Zo niet zal de reservatie automatisch komen te vervallen.

Terugbetaling van cursusgeld kan enkel mits een geldig bewijs van overmacht (doktersbewijs).

Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt wordt, bestaat de mogelijkheid dat de cursus niet doorgaat. Het cursusgeld wordt in dit geval terugbetaald.

Per persoon kunnen maximaal twee plaatsen gereserveerd per vormingsactiviteit.

Nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het cultureel centrum? Schrijf u in op de tweewekelijkse nieuwsbrief via de website www.cclanaken.be.

Belangrijk om te weten

 • De theaterzaal is uitgerust met een ringleiding voor slechthorenden.
 • Het cultureel centrum is toegankelijk voor andersvaliden. Er zijn speciale parkeerplaatsen in de nabijheid van het gebouw en voor rolstoelgebruikers worden in de theaterzaal plaatsen voorbehouden. Gelieve dit steeds te melden bij het reserveren van tickets dan doen wij het nodige. De begeleider van andersvaliden kan met een begeleiderspas de voorstelling gratis bijwonen. Die pas kan u aanvragen bij de Provincie Limburg, +32 11 237 250.
 • Laatkomers worden niet toegelaten.

Theatercheques

Het cultureel centrum heeft al jaren zijn eigen theatercheques. Deze hebben een waarde van €5 en zijn twee jaar geldig. De cheque kan zowel online als aan de balie gebruikt worden om tickets te betalen.

Op locatie

 • Academie Gellik –  Biesweg 20, 3620 Gellik
 • Dienstencentrum ‘Aan de Statie’ – Europaplein 33, 3620 Lanaken
 • Helena’s Hof –  Lindestraat 109, 3620 Veldwezelt
 • Museumkerk – Groenplaats z/n, 3621 Oud-Rekem
 • OC Berenhof – Berenhofstraat 12, 3620 Veldwezelt
 • Piano’s Maene – Patersstraat 36, 3621 Oud-Rekem
 • Rode Kruisopvangcentrum –  Molenbergstraat 101, 3620 Lanaken
 • Sint Lambertuskerk Veldwezelt –  Berenhofstraat 6B, 3620 Veldwezelt
 • Sint Servaaskerk – Postweg 31, 3620 Lanaken
 • Waterburcht – Waterstraat 52, 3620 Lanaken