CovidSafe naar CC Lanaken

Als Cultureel Centrum hechten wij veel belang aan de gezondheid en veiligheid  van onze bezoekers. Ook wij nemen daarom onze verantwoordelijkheid in het inperken van de verspreiding van het coronavirus. 

Naar aanleiding van de laatste gezondheidsrichtlijnen van de Belgische federale overheid vragen we daarom aan iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar om voor onze voorstellingen een Covid Safe Ticket (papier of digitaal)  te laten zien. Ook vragen we om uw identiteitskaart voor te leggen. We hopen hiermee iedereen met een gerust hart en een veilig gevoel te verwelkomen bij onze  voorstellingen.

Ook het dragen van een mondmasker is opnieuw verplicht in alle openbare gebouwen voor iedereen vanaf 10 jaar. Dit tijdens het binnenkomen en gedurende de hele voorstelling. CC Lanaken beschikt over een nieuw ventilatiesysteem dat zorgt voor een correcte controle van de C02-waarden in de zaal. 

Kom tijdig naar de voorstelling aangezien de controle iets langer kan duren. De theaterzaal is open 30 minuten voor de voorstelling. Op deze manier heeft u alle tijd om rustig plaats te nemen in de zaal.

Als u reeds een ticket kocht voor één van komende voorstellingen, ontvangt u ook een mail met de desbetreffende maatregels. Indien deze opnieuw veranderen houden wij u als tickethouder uiteraard tijdig op de hoogte.

Indien u door één van volgende gevallen niet aanwezig kan zijn op een voorstelling ten gevolge van covid-19 kan u een terugbetaling aanvragen via cultuur@lanaken.be in volgende gevallen:

  • Verplichte quarantaine
  • Besmetting met coronavirus

Gelieve in bovenstaande gevallen een attest bij te voegen.

 

Covid Safe Ticket (CST)

Hoe kan ik een CST krijgen?

U kan een CST krijgen als u één van de volgende drie documenten hebt:

  • Een vaccinatiecertificaat waaruit blijkt dat u volledig bent ingeënt met een door de Europese Unie erkend vaccin. Een vaccinatiecertificaat is pas geldig vanaf de 14de dag na de laatste injectie;
  •  Een testcertificaat als bewijs van een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48 uur) of een antigeentest (sneltest, niet ouder dan 24 uur). Antigeentests moeten worden uitgevoerd door een wettelijk bevoegd persoon. Er bestaan ook antigeentesten die op een eenvoudigere manier zelf kunnen afgenomen worden, ook wel zelftesten genoemd. Deze testen leiden niet tot een certificaat;
  • Een herstelcertificaat dat niet ouder is dan 180 dagen.

De certificaten kunnen dus worden gedownload in die CovidSafe.be-app, of het vaccinatiecertificaat kan per post worden verstuurd als je het callcenter belt op 02/214.19.19.

Nog vragen?

Twijfel niet om contact op te nemen via cultuur@lanaken.be of 089 73 98 50 en wij helpen u met veel plezier verder.