Bloemenzaad, bloembollen & plantenverkoop

Inhoud

Wil je genieten van een prachtige tuin die heel wat leven aantrekt? Plant dan vooral streekeigen bomen, struiken en bloemen. Die zijn niet enkel mooi om naar te kijken. Ze zijn ook een thuis voor heel wat vogels, insecten en zoogdieren.

Bloemenzaad

Via de gemeente kan je jaarlijks in het voorjaar een gratis bloemenmengsel bestellen. Het mengsel bevat de volgende soorten: kleine zonnebloem, lupine, vlas, goudsbloem, echte kamille, muskuskaasjeskruid, korenbloem, wilde chicorei, phacelia, gele ganzenbloem, middelste teunisbloem, slangenkruid, wilde marjolein, margriet, grote klaproos, driekleurig viooltje, grote kaardenbol, gewone rolklaver, cosmos en stijf ijzerhard. Je helpt er meer dan alleen de bijen mee. De bloemen zijn ook een festijn voor vlinders.

Bloembollen

De gemeente organiseert jaarlijks in het najaar een bloembollenactie waarbij je een gratis zakje bloembollen kan bestellen. Elk pakket bestaat uit 40 bollen, een mengeling van krokus, blauwe druifjes, tulp en sierui. Bloembollen plant je slechts één keer in het najaar tot eind november. De jaren nadien komen ze vanzelf terug. De bollen kunnen overal worden geplant, bijvoorbeeld in gazons, in perken en tussen de struiken.

Plantenverkoop

Bijkomend ondersteunt de gemeente de plantenverkoop van Natuurpunt en Orchis door gratis streekeigen plantgoed aan de inwoners aan te bieden.

Alle acties zoals het bloemenzaad, de bloembollen en plantenverkoop worden steeds aangekondigd via onze website, nieuwsbrief, L-magazine en sociale media.

Naar top