Bekers afwassen

Als je bekers huurt bij Limburg.net mogen ze na het evenement met drankresten terug ingeleverd worden. Ook andere leveranciers bieden deze service.

De afwaskosten zijn steeds inbegrepen in de verhuur. Dit gebeurt om hygiënische redenen. Ze worden altijd professioneel gereinigd en gedroogd wat steeds een maximale zuiverheid garandeert.

Je kan ook tussentijds afwassen, maar evenzeer kiezen om dit niet te doen en dus elk getapt drankje in een nieuwe beker schenken. Ieder evenement is anders en vraagt een eigen manier van werken. Bekijk vooraf welk systeem je best toepast.

Mobiele vaatwasser (wascircuit)

Bij aanwezigheid van een drinkwateraansluiting, is een afwassysteem ter plaatse een haalbare optie. Een afwasplek op het evenement verhoogt ook de zichtbaarheid en maakt het voor de bezoekers duidelijker dat de bekers voor hergebruik bedoeld zijn.

Enkele tips voor zo’n wascircuit:

  • kies bij grote hoeveelheden voor de huur van een vaatwasser. Dat is hygiënischer, er zijn minder vrijwilligers nodig en de herbruikbare bekers worden minder beschadigd dan met spoelbakken met harde borstels;
  • zet de vaatwasser op lage temperatuur (maximum 40°C);
  • als je koude dranken fris wil inschenken, voorzie dan voldoende plaats om bekers die uit de vaatwasser komen te laten afkoelen, of voorzie een spoelbak met koud water.

Je kan een mobiele wasunit of wasstraat huren bij verschillende leveranciers.  Een kleine wasunit kan zo’n 1.500 bekers per uur afwassen. Een grote wasstraat kan tot 7.500 stuks per uur afwassen. Hou hierbij wel rekening met een relatief hoge huurprijs. Info hierover vind je o.a. bij de leverancier waar Limburg.net mee samenwerkt voor de verhuur van de bekers.

Handafwas

Voor snelle aanlevering is een handafwas nodig. De bekers uit de vaatwasser zijn warm en moeten afkoelen en kunnen bijgevolg niet onmiddellijk ingezet worden om frisdrank of bier te serveren.

Benodigdheden bij het afwassen van de bekers op het evenement:

  • water- en elektriciteitsaansluiting (indien met vaatwasmachine gewerkt wordt);
  • vaatwasser en/of spoelbakken met borstels;
  • detergent (niet bijtend);
  • handdoeken;
  • afvalwatertank of aansluiting op riool;
  • plaats de afwasstand naast of ingewerkt in de bar, zodat de bekers makkelijk kunnen circuleren zonder veel extra mankracht;
  • plaats de afwassers op een centrale plaats op het terrein. Zo is het systeem herkenbaar en worden de afwassers de echte VIP’s (middenin het feestgedruis, met zicht op het podium);

Je mag de bekers na het evenement vuil (met drankresten) inleveren. Zorg er wel voor dat extra verontreiniging zoals limoenschijfjes, rietjes, … worden verwijderd. Dit levert immers extra reinigingskosten op omdat de bekers dan een voorbehandeling nodig hebben.

Naar top