Autodelen

Inhoud

Autodelen gaat uit van een eenvoudig principe: je gebruikt de wagen wanneer het nodig is. Wanneer je de wagen niet nodig hebt, kan deze door iemand anders gebruikt worden. Autodelen biedt grote milieu-, sociale en economische voordelen. Het zorgt voor minder auto’s, minder files, minder CO2-uitstoot en er is minder parkeerdruk. Autodelen is een duurzaam en flexibel alternatief voor het bezit van een privéwagen.

Procedure

Via www.stappin.be/account of de app Stapp.in krijg je toegang tot het gebruik van de auto. Op deze manier kan je de auto reserveren, openen en online betalen voor de rit. Je kan een QR-code scannen op de deelauto en je aanmelden.

De elektrische deelauto van Stapp.in en gemeente Lanaken kan je vinden op de parking op het Europaplein. In Lanaken staat een leuke elektrische Renault Zoe klaar.

Kostprijs

Als gebruiker betaal je enkel het gebruik. Een prijs per gereserveerd uur en een prijs per gereden kilometer. Er zijn geen bijkomende abonnementskosten of instapkosten. Voor de wagen in Lanaken betaal je € 3.8/uur + € 0.32/km. Je kan de prijs nog verlagen door bonusstaffels aan te kopen via de app van Stapp.in.

Naar top