Verwarming gaat dit najaar een graadje lager

Vanaf dit najaar zal de gemeente Lanaken de verwarming in alle gemeentelijke gebouwen verlagen naar 20°C. Lanaken volgt hiermee de Europese richtlijnen inzake energiebesparende maatregelen en wil een voorbeeld zijn voor bedrijven, organisaties en haar inwoners.

In alle gemeentelijke gebouwen maar ook in de gemeentelijke basisschool zal in het najaar de thermostaat verlaagd worden naar 20°C. Het gaat dan om ondermeer de kantoorruimtes voor personeel, vergaderzalen en vergaderlokalen, ontmoetingscentra en cultureel centrum. Alleen voor de zorglokalen voor de baby’s in bijvoorbeeld het kinderdagverblijf ’t Blommeke en in lokalen voor de zorg van ouderen, wordt een uitzondering gemaakt.

Deze maatregel past binnen de energiebesparingen die de gemeente wenst door te voeren om haar klimaatdoelstellingen te bereiken. Momenteel geeft de gemeente jaarlijks €430.000 uit aan gas voor de verwarming van lokalen. Het bestuur wil op die manier ook inspelen op de oproep van de Europese Unie om het energieverbruik deze winter te reduceren met 15%. Omwille van de aankomende energiecrisis wegens het conflict in Oekraïne.

Naast alle maatregelen die we al genomen hebben op vlak van isolatie van gebouwen en plaatsing van zonnepanelen, hopen we op deze manier ons energieverbruik verder te reduceren. 

verw