Opnieuw inzameling asbest op het gemeentelijk recyclagepark vanaf dinsdag 11 augustus

Sinds de start van de coronacrisis was het inzamelen van asbest via de recyclageparken tijdelijk niet mogelijk door het ontbreken van geschikt beschermingsmateriaal en een verbod op verkoop van FFP3 mondmaskers aan particulieren. Nu dit verbod is opgeheven, kan de inzameling van asbest via het recyclagepark opnieuw worden opgestart en dit vanaf dinsdag 11 augustus.

Nu de inzameling van asbest op de recyclageparken opnieuw wordt opgestart veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest op de recyclageparken. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest en het deponeren in de container. Let op! Er kunnen per aankoop maar maximum 15 stuks verpakkingsmateriaal aangekocht worden.

Bij grotere hoeveelheden asbest doe je best beroep op de nieuwe dienstverlening van Limburg.net, waarbij asbest in container of platenzak aan huis wordt opgehaald. Via het online platform op www.limburg.net/asbest kun je dit eenvoudig aanvragen en betalen. Een container kost 160 euro, een platenzak kost 20 euro. Bij elke ophaling moet er verplicht een pakket persoonlijke beschermingsmiddelen (10 euro) worden aangekocht om het asbest veilig af te breken. Het pakket bevat ook een instructiefolder met de nodige informatie om de werken veilig te kunnen uitvoeren en het asbest correct te kunnen aanbieden voor de ophaling. Aanvragen van een ophaling zal mogelijk zijn vanaf 11 augustus. De effectieve ophaling start op 1 september.
Ook als je het asbest laten verwijderen door een gespecialiseerde firma kun je beroep doen op Limburg.net voor de afvoer en verwerking van het asbest.

asbest foto