UPDATE 19-08-2022: VERTRAGING werken! fietsersbrug over Kanaal Briegden-Neerharen

De werken op de fietsersbrug zijn op maandag 8 augustus, volgens de vooropgestelde planning, gestart en zouden een 2-tal weken duren. Het verwijderen van de bestaande ondergrond verloopt echter moeizaam. Na de voorbereidingen, dient de nieuwe antisliplaag nog aangebracht te worden en voldoende lang uit te harden. Daarom zullen de werken nog duren t.e.m. vrijdag 9 september.

Het gaat om de fietsersbrug op de Industrieweg ter hoogte van de Nijverheidslaan in Lanaken. Door de nieuwe coating is er minder slipgevaar en zal de veiligheid van fietsers bij een nat wegdek en in de winterperiode verhogen

Later dit jaar wordt ook het kruispunt van de Industrieweg met de Nijverheidslaan aangepakt, inclusief de aansluiting naar de fietsersbrug, om de veiligheid voor de fietsers te vergroten. Op dat kruispunt komen verkeerslichten, opstelruimte en veilige oversteken voor fietsers, en een dubbelrichtingsfietspad richting de fietsersbrug. Meer info over die werken volgt.

Minderhinder-maatregelen: omleiding voor fietsers

  • Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.
  • De fietsersbrug blijft dus nog t.e.m. 9 september volledig afgesloten. Fietsers kunnen in Lanaken de eerstvolgende brug aan de Maastrichterweg gebruiken om het kanaal over te steken.
  • Gemotoriseerd verkeer ondervindt geen hinder van deze werken.

Meer info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/lanaken

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer of hitte kan de huidige planning nog wijzigen.

fietsbrug