Laat je huiskat onvruchtbaar maken! Vraag je kortingsbon aan

Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen bij de milieudienst aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 15 september 2020 bij een dierenarts in Limburg.

 Deze actie is enkel voor inwoners van de gemeente Lanaken.

Vraag hier je kortingsbon aan (1bon per adres)
 

Kat
Tussen de vele zwerfkatten zitten helaas ook nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan tot 3 nestjes per jaar op de wereld zetten. Deze nakomelingen kunnen zich voortplanten vanaf de leeftijd van 5 maanden. De cijfers liegen er niet om: in 2016 kwamen in de Limburgse asielen samen zo’n 4000 katten binnen! Neem daarom als katteneigenaar je verantwoordelijkheid en laat je huiskat of kitten tijdig onvruchtbaar maken. Sinds 1 september 2014 was het al verplicht dat alle kittens vooraleer die verkocht of weggegeven wordt gecastreerd of gesteriliseerd zijn.
 
Intussen is het bij wet verplicht om elke kat die na september 2014 geboren is, te laten steriliseren of castreren. Kittens kunnen al vanaf 8 weken gecastreerd worden (als ze meer dan 1 kg wegen). Dit is even veilig als castratie op latere leeftijd. Bovendien herstellen kittens veel sneller van de operatie. Het is niet nodig om een kat eerst een nestje te laten krijgen of eerst krols te laten worden. Integendeel, het risico op gezondheidsproblemen neemt daardoor toe. Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot.
 
Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen bij de milieudienst aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 15 september 2020 bij een dierenarts in Limburg.

 

In Lanaken kun je terecht bij de volgende dierenartsen
  • Dierenarts Joke Maurissen, Postweg 50, Lanaken
  • DAP Vandersanden, Strodorp 41, Veldwezelt
  • Dierenkliniek De Poort, Drie Eikenstraat 30, Lanaken
  • DAP Smeets Alix, Populierenlaan 35, Rekem
  • De 4voeter, Hilarion Thanslaan 69, Rekem
     

Deze actie is enkel voor inwoners van de gemeente Lanaken.

Vraag hier je kortingsbon aan (1 bon per adres)

 

In samenwerking met de Beroepsvereniging voor Limburgse dierenartsen.