Kunstkoepel academie voor beeld

Schuilt er een kunstenaar in jou? Ben je graag creatief bezig? Benieuwd naar de grote speeltuin van de beeldende kunst?
Dan is Kunstkoepel Academie voor Beeld dé plek waar je moet zijn.
In onze academie kan je tekenen, schilderen, drukken, kleien, animeren en nog veel meer.

Beginnen kan je al op heel jonge leeftijd! Vanaf 6 jaar kan je leren tekenen of schilderen. Je mag boetseren, te gekke dingen maken met alle mogelijke spullen. Experimenteren met de verschillende materialen: potlood, krijt, inkt, verf, klei, papier, karton, hout, papier maché, .... Je mag je creatief uitleven, iets waar je in school of bij je thuis steeds minder de kans toe krijgt en op het einde van het schooljaar houden we een kleurrijke tentoonstelling. 

Kinderen kunnen hiervoor terecht in de academieklassen van Gellik en Veldwezelt en krijgen 2 lestijden per week: woensdag, donderdag, zaterdag of zondag.

Elke leerling kan instromen bij zijn/haar leeftijdgenootjes.

Nieuw! 

Vanaf 1 september gaan we ons aanbod uitbreiden naar de jongeren van het 1e t/m 3e middelbaar.

Vanaf 12 jaar kan je in de jongerenacademie leren omgaan met beeldende kunst, je leert beter zien door te tekenen naar de werkelijkheid, je leert je zonder angst heel persoonlijk uit te drukken in kleur, vorm en beeld. Je kan je uitleven met alle mogelijke materialen: potlood, pen, plakkaatverf, acrylverf, aquarel, klei, papier, karton, kunststof, ... . Je maakt kennis met de kunstwereld via tentoonstellingsbezoeken.

Jongeren kunnen hiervoor terecht in de exclusieve academieklas in het OC Berenhof in Veldwezelt (Berenhofstraat 12) en krijgen 4 lestijden per week: vrijdag van 17u tot 20u30, de ideale afsluiter van de week.

Inschrijven kan van 1 juni tot 30 september. Sommige klassen zitten snel vol, de snelle inschrijvers zijn verzekerd van een plaatsje in de locatie en op het tijdstip naar keuze.

Online inschrijven kan via https://mijnacademie.be/ of via het secretariaat van de academie:

Kunstkoepel Academie voor Beeld

Hospitaalstraat 15 A

3740 Bilzen

T 089 399 600

beeld@kunstkoepel.be

www.kunstkoepel.be

Logo kunstkoepel
   

Het algemeen aanbod van onze academie, ook in Bilzen:

De academie is er voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar en voor volwassenen.

Kinderen kunnen terecht in onze hoofdinstelling in Bilzen maar ook in onze vestigingsplaatsen in Schoonbeek, Kleine-Spouwen, Munsterbilzen, Mopertingen, Gellik en Veldwezelt.

Ook als je als volwassene nog geen ervaring hebt met kunst kan je bij ons terecht. In dat geval is het aangewezen dat je een algemeen voorbereidend jaar volgt:

BASISATELIER BEELD

In dit atelier worden alle basistechnieken van de verschillende kunsten bijgebracht, ook in kleur- en vormstudie.

Verder heb je als volwassene de mogelijkheid om je te verdiepen in de volgende ateliers:

TEKENKUNST

De optie tekenkunst fungeert zowel als de moeder of de drager van de overige opties. Het doel is een persoonlijke tekentaal te ontwikkelen, die een vrije creatieve expressie toelaat.

SCHILDERKUNST

De kleur en de verfmaterie bieden oneindige mogelijkheden tot uitdrukken.  Olieverf en acrylverf op schilderslinnen of andere ondergronden, pastelkrijt en aquarel op papier vormen het basismateriaal.

KERAMIEK

Keramiek omvat een zeer breed spectrum met een rijk arsenaal aan keramische materialen en technieken die de mogelijkheden geven om te experimenteren binnen dit vakgebied.

GRAFIEKKUNST

In het atelier Vrije Grafiek komen de 4 verschillende traditionele druktechnieken aan bod die gebruikt worden om een afbeelding, prent of tekening meerdere malen te reproduceren.

PROJECTATELIER

Dit atelier fungeert als een denktank, een onderzoekslabo voor iedereen die de blik op zijn of haar werk wil ontwikkelen, verruimen en uitdiepen.

OPENINGSUREN secretariaat tijdens het schooljaar:

maandag: 13.30 – 16.30 en 19 – 21 uur

dinsdag: 9 – 12 uur

woensdag: 13.30 – 16.30 en 19 – 21 uur

donderdag: 13.30 – 16.30 en 19 – 21 uur

vrijdag: 17 – 21 uur

zaterdag: 9.30 – 12 en 13 – 16 uur

zondag: 9 – 12 uur

(aangepaste uren tijdens Corona-tijden kunnen van toepassing zijn)