Campagne tegen rijden onder invloed

De sfeer van zwoele zomeravonden op feestjes, BBQ's of festivals gaat vaak samen met de effecten van alcohol, drugs of lachgas. Maar er is één plek waar ze nooit thuis horen: achter het stuur. Spreek daarom op voorhand af met je vrienden hoe jullie veilig thuis geraken.

EFFECTEN VAN ALCOHOL, DRUGS EN LACHGAS OP JE RIJGEDRAG

De effecten van alcohol, drugs en lachgas op je rijgedrag worden vaak geminimaliseerd. Maar deze stoffen verstoren de functies van je hersenen, waardoor je niet meer hetzelfde concentratie-, reactie- of waarnemingsvermogen hebt. Dat kan fatale gevolgen hebben in het verkeer.

SPREEK OP VOORHAND AF HOE JULLIE VEILIG THUIS GERAKEN 

Zodra je je amuseert en midden in de feeststemming zit, is het soms moeilijker om nuchter blijven. Spreek daarom op voorhand af hoe jullie veilig thuis geraken. Zo kunnen jullie voluit en zorgeloos feesten en geraakt iedereen veilig thuis. 

GROOT GELIJK DAT JE NUCHTER RIJDT: TIPS OM VEILIG THUIS TE GERAKEN

Jouw beurt om nuchter te blijven en je vrienden veilig thuis te brengen? Laat je als chauffeur maar eens lekker in de watten leggen die avond! Zo wordt het nog een stuk leuker om de BOB van dienst te zijn. 

Liever niet zelf rijden? Dat is ook een optie. Een taxi delen? Dat valt heus wel mee als je de kosten deelt. Of misschien geraak je wel thuis met het openbaar vervoer. Zoek het op voorhand uit en spreek het af met je vrienden.

campagne