175.609 Led-lampjes zorgen voor een magisch kerstgevoel

Een pak meer led-lampjes, ongeveer een 20.000 lampjes meer dan de vorige jaren zorgen voor een gezellige sfeer in Lanaken deze donkere dagen. Niet enkel op het Kerkplein maar in elke deelgemeente is er vanaf nu mooie sfeerverlichting te bewonderen. Meer lampjes dan een aantal jaren geleden, voor de sfeer en de gezelligheid. Meer lampjes maar ze zijn duurzamer en energiezuiniger. De branduren van de kerstverlichting is aangepast aan de openbare verlichting.

De gemeente heeft dit jaar extra geïnvesteerd in energiezuinige kerst-led-verlichting. De sfeerverlichting op pleinen en in de straten bestaat uit verschillende varianten.

Van kleine led-lampjes tot grotere lichtbollen in pleinbomen tot paal- en hangarmaturen in de winkelstraten en mooi verlichte strikken en kerstbomen. Ook in alle deelgemeenten is er aandacht gegeven aan een sfeervolle beleving.

Het pronkstuk is een grote verlichte ijsbeer in winterse ski-outfit op het Kerkplein in het centrum. Hij nodigt je uit om op het bankje op zijn buik een leuke kerstfoto te nemen.

ijs