Infosessie Veiligheid voor jongeren - Child Focus

Het internet biedt een schat aan mogelijkheden (chatten, sociale netwerken, mobiele applicaties,...). Het is voor jongeren een heel verrijkend instrument. Toch schuilen er risico's. Als ouder zul je je kinderen moeten leren om zich tegen die risico's te beschermen. Opvoeding rond webmedia vergelijken met het verkeer kan nuttig zijn... We leren onze kinderen immers hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen om veilig te zijn. Hetzelfde geldt voor het internet.

Met het internet maken we een heuse technologische, sociale, menselijke en communicatierevolutie door. Het internet schotelt ons ook heel wat educatieve uitdagingen voor, want er bestaat geen enkele wonderformule om te voorkomen dat jongeren online risico's lopen. Sommige filtersystemen kunnen heel jonge internetgebruikers wel beschermen, maar die hebben al snel geen nut meer omdat online experimenteren nu eenmaal deel uitmaakt van het ontdekkingsproces en de adolescentie.

Hun kritische geest versterken, verzekeren dat ze in het geval van problemen met iemand kunnen praten, hen verantwoordelijkheid bijbrengen, hen begeleiden en een open dialoog in een sfeer van vertrouwen voeren blijken de beste strategieën voor een veilig en verantwoord gebruik van de sociale media door kinderen en tieners.

Op deze infosessie ontdek je hoe je je kinderen kunt begeleiden op het internet. Hoe je webtechnologieën een plaats geeft in de opvoeding en je kinderen leert om die op een veilige en verantwoorde manier te gebruiken.

Verder wordt de werking van Childfocus toegelicht en zal het gaan over hoe je als ouder kan voorkomen dat je kinderen van huis weglopen, wat te doen bij een verdwijning en wat de jongeren kunnen doen om seksuele uitbuiting te voorkomen. 

Wanneer? Donderdag 09 september

Hoe laat? 20u

Waar?
Dienstencentrum "Aan de Statie"
Europaplein 33 , 3620 Lanaken.

Kostprijs? GRATIS, inschrijven voor 06/09/2021!

Inschrijven?  online of telefonisch op het nummer : 089/730 318 (inschrijven kan tot en met 06/09/2021)